Претреси у Какњу, ухапшено пет особа

Полицијски службеници Федералне управе полиције данас по Наредби Опшинског суда у Какању, а под надзором Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона, након вишемјесечне истраге, врше претресе на више локација на подручју опшине Какањ.

Босна и Херцеговина 09.03.2016 | 15:59
Претреси у Какњу, ухапшено пет особа

У наведеној акцији је до сада слободе лишено пет особа које се доводе у везу са кривичним дјелом из члана "Удруживање ради чињења крвичног дјела" из члана 340. КЗ Ф БиХ, а у вези са крвичним дјелом "Кривотворење кредитних и осталих картица безготовинског плаћања" из члана 257. КЗ Ф БиХ.

Особе лишене слободе су сумњиче да су у периоду од мјесеца октобра 2015. године до данас, користећи веб странице, односно форуме који се налазе на Ундернет локацијама, неовлаштено прибављали податке садржане на банковним картицама више стотина корисника са подручја Америке, Бразила и одређених држава ЕУ, те су на тај начин истима причинили штету у укупном новчаном износу од 20.000 КМ, док је овом акцијом спријечена штета у износу цца. 240.000 КМ.

Особе лишене слободе биће приведене у службене просторије Федералне управе полиције ради кримналистичке обраде, након чега ће се у законском року предати надлежном тужилаштву уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу и извршиоцу.

Активности полицијских службеника Федералне управе полиције уз асистенцију полицијских службеника МУП-а ЗДК, ПУ Какањ се настављају.

(Н1)

Коментари / 0

Оставите коментар