Pretresi u Kaknju, uhapšeno pet osoba

Policijski službenici Federalne uprave policije danas po Naredbi Opšinskog suda u Kakanju, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nakon višemjesečne istrage, vrše pretrese na više lokacija na području opšine Kakanj.

Bosna i Hercegovina 09.03.2016 | 15:59
Pretresi u Kaknju, uhapšeno pet osoba

U navedenoj akciji je do sada slobode lišeno pet osoba koje se dovode u vezu sa krivičnim djelom iz člana "Udruživanje radi činjenja krvičnog djela" iz člana 340. KZ F BiH, a u vezi sa krvičnim djelom "Krivotvorenje kreditnih i ostalih kartica bezgotovinskog plaćanja" iz člana 257. KZ F BiH.

Osobe lišene slobode su sumnjiče da su u periodu od mjeseca oktobra 2015. godine do danas, koristeći veb stranice, odnosno forume koji se nalaze na Undernet lokacijama, neovlašteno pribavljali podatke sadržane na bankovnim karticama više stotina korisnika sa područja Amerike, Brazila i određenih država EU, te su na taj način istima pričinili štetu u ukupnom novčanom iznosu od 20.000 KM, dok je ovom akcijom spriječena šteta u iznosu cca. 240.000 KM.

Osobe lišene slobode biće privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi krimnalističke obrade, nakon čega će se u zakonskom roku predati nadležnom tužilaštvu uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu.

Aktivnosti policijskih službenika Federalne uprave policije uz asistenciju policijskih službenika MUP-a ZDK, PU Kakanj se nastavljaju.

(N1)

Komentari / 0

Ostavite komentar