Видео: Емотивни Менинг се опростио од НФЛ-а!

Легендарни квотербек Пејтон Менинг објавио је повлачење из америчког фудбала на емотивној конференцији за новинаре.

Остали спортови 09.03.2016 | 11:40
Видео: Емотивни Менинг се опростио од НФЛ-а!

Претходно су у недељу шампиони НФЛ Денвер Бронкоси саопштењем најавили ову одлуку свог лидера.

„Када неко доживи овакво искуство, не питајте да га да ли ће му то недостајати. Ја волим фудбал. Не брините да ли ће ми недостајати. Апсолутно хоће“, рекао је 39-годишњак.

Рекордер НФЛ-а по броју бачених јарди (71.940) и тачдаун пасова (539), каријеру је почео пре 18 година и стекао статус једног од најбољих у историји ове игре.

Он је након победе Денвера над његовим великим ривалима Њу Ингланд Петриотсима у финалу АФЦ-а ове сезоне рекао тренеру Петса Билу Беличику да му је ово можда "последњи родео". Менинг се од НФЛ-а опрашта на савршен начин, титулом шампиона.

„Велико је задовиољство завршити каријеру као шампион света. Био је то диван дан у Сан Франциску, дан који ћу заувек памтити.“

Менинг је 14 пута биран на Про-бол, седам пута је био члан Ол-про тима, а пет пута МВП сезоне.

Током 18 сезона у НФЛ, где је стигао 1998. као први пик са Тенесија, 15 пута је играо у плеј-офу, а у 14. сезони је стигао до 4.000 јарди у доигравању.

Фали му само још једна победа да буде и квортербек са највише тријумфа у историји, дели први позицију са Бретом Фарвом са по 186. Претходна сезона му је била можда и најгора у каријери, што статистички што због повреда, али је ипак успео да је заврши као шампион.

„Потпуно сам уверен да је крај моје фудбалске каријере ппочетак нечега другог. Ништа још нисам одлучио. Добро сам се борио, стигао сам до краја моје трке и време је да одем после 18 година. Много сам о овоме размишљао, ово је био прави тренутак.“

Коментари / 0

Оставите коментар