Video: Emotivni Mening se oprostio od NFL-a!

Legendarni kvoterbek Pejton Mening objavio je povlačenje iz američkog fudbala na emotivnoj konferenciji za novinare.

Ostali sportovi 09.03.2016 | 11:40
Video: Emotivni Mening se oprostio od NFL-a!

Prethodno su u nedelju šampioni NFL Denver Bronkosi saopštenjem najavili ovu odluku svog lidera.

„Kada neko doživi ovakvo iskustvo, ne pitajte da ga da li će mu to nedostajati. Ja volim fudbal. Ne brinite da li će mi nedostajati. Apsolutno hoće“, rekao je 39-godišnjak.

Rekorder NFL-a po broju bačenih jardi (71.940) i tačdaun pasova (539), karijeru je počeo pre 18 godina i stekao status jednog od najboljih u istoriji ove igre.

On je nakon pobede Denvera nad njegovim velikim rivalima Nju Ingland Petriotsima u finalu AFC-a ove sezone rekao treneru Petsa Bilu Beličiku da mu je ovo možda "poslednji rodeo". Mening se od NFL-a oprašta na savršen način, titulom šampiona.

„Veliko je zadovioljstvo završiti karijeru kao šampion sveta. Bio je to divan dan u San Francisku, dan koji ću zauvek pamtiti.“

Mening je 14 puta biran na Pro-bol, sedam puta je bio član Ol-pro tima, a pet puta MVP sezone.

Tokom 18 sezona u NFL, gde je stigao 1998. kao prvi pik sa Tenesija, 15 puta je igrao u plej-ofu, a u 14. sezoni je stigao do 4.000 jardi u doigravanju.

Fali mu samo još jedna pobeda da bude i kvorterbek sa najviše trijumfa u istoriji, deli prvi poziciju sa Bretom Farvom sa po 186. Prethodna sezona mu je bila možda i najgora u karijeri, što statistički što zbog povreda, ali je ipak uspeo da je završi kao šampion.

„Potpuno sam uveren da je kraj moje fudbalske karijere ppočetak nečega drugog. Ništa još nisam odlučio. Dobro sam se borio, stigao sam do kraja moje trke i vreme je da odem posle 18 godina. Mnogo sam o ovome razmišljao, ovo je bio pravi trenutak.“

Komentari / 0

Ostavite komentar