Дрина се повлачи, али сада пријети Сава

Ријека Дрина се током претходне ноћи излила у бијељинском насељу Јања и поплавила поједина пољопривредна земљишта, међутим на срећу, није наставила да плави куће, а њен водостај је у стагнацији, па се јутрос може рећи да је ситуација у Јањи под контролом, потврдио је за БН телевизију Драго Ристић шеф градског Одсјека за цивилну заштиту.

Република Српска 08.03.2016 | 08:28
Дрина се повлачи, али сада пријети Сава

Ристић је рекао да је проток Дрине на хидроелектрани Зворник 1.828 метара кубних у секунди те да сматра да се ништа битније неће мијењати у току данашњег дана. 

"Јуче се очекивало да ће Дрина излити у Амајлија, али није. Њен водостај је растао до висине корита и ту се зауставио", рекао је Ристић.

Међутим, веће проблеме у Семберији у овом моменту прави ријека Сава која је достигла водостај од 672 цм у Рачи због чега је на снази редовна одбрана од поплава. Ипак, Ристић је у Јутарњем програму БН телевизије рекао да су све службе у приправности и да се надају да ни Сава неће направити веће проблеме од Дрине. 

Поред Саве порастао је и водостај њене притоке Лукавац која пролази кроз западни дио Семберије.

БН ТВ

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

упуцен

08.03.2016 08:44

Поплаве су најуноснији србијански бизнис.Србијанци намјерно зацепе канале да би биле поплаве и добили паре од ЕУ.Ако и овај пут направе стету РС ј...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ УПУЦЕН

08.03.2016 09:57

Који си ти болесник нема ти помоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

весна

08.03.2016 12:12

Стигли роботи на радна мјеста,браво бице и сокиц уз сендвиц.Колико пута док презивате љубите слику васег водје?? И да наравно нико није крив? Као ни 2014, а? Десава се.... То је слуцајно. Засто ботови упорно понављају да за поплаве не треба тразити кривца? Да ли то знаци да им је водја ипак крив? Да ли су се донације од претходних поплава раздјелиле разним пропалим политицарима?Боље лопате у руке да пуните дзакове сами. Док се народ дави ви ботујете за сендвиц и браните водју. Од прослих поплава ниста нису урадили само покрали донације и помоц за обнову и реконструкцију.Има пара за Сребреницу а нема за насипе.