Drina se povlači, ali sada prijeti Sava

Rijeka Drina se tokom prethodne noći izlila u bijeljinskom naselju Janja i poplavila pojedina poljoprivredna zemljišta, međutim na sreću, nije nastavila da plavi kuće, a njen vodostaj je u stagnaciji, pa se jutros može reći da je situacija u Janji pod kontrolom, potvrdio je za BN televiziju Drago Ristić šef gradskog Odsjeka za civilnu zaštitu.

Republika Srpska 08.03.2016 | 08:28
Drina se povlači, ali sada prijeti Sava

Ristić je rekao da je protok Drine na hidroelektrani Zvornik 1.828 metara kubnih u sekundi te da smatra da se ništa bitnije neće mijenjati u toku današnjeg dana. 

"Juče se očekivalo da će Drina izliti u Amajlija, ali nije. Njen vodostaj je rastao do visine korita i tu se zaustavio", rekao je Ristić.

Međutim, veće probleme u Semberiji u ovom momentu pravi rijeka Sava koja je dostigla vodostaj od 672 cm u Rači zbog čega je na snazi redovna odbrana od poplava. Ipak, Ristić je u Jutarnjem programu BN televizije rekao da su sve službe u pripravnosti i da se nadaju da ni Sava neće napraviti veće probleme od Drine. 

Pored Save porastao je i vodostaj njene pritoke Lukavac koja prolazi kroz zapadni dio Semberije.

BN TV

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

upucen

08.03.2016 08:44

Poplave su najunosniji srbijanski biznis.Srbijanci namjerno zacepe kanale da bi bile poplave i dobili pare od EU.Ako i ovaj put naprave stetu RS j...

ODGOVORITE
Name

RE UPUCEN

08.03.2016 09:57

Koji si ti bolesnik nema ti pomoci.

ODGOVORITE
Name

vesna

08.03.2016 12:12

Stigli roboti na radna mjesta,bravo bice i sokic uz sendvic.Koliko puta dok prezivate ljubite sliku vaseg vodje?? I da naravno niko nije kriv? Kao ni 2014, a? Desava se.... To je slucajno. Zasto botovi uporno ponavljaju da za poplave ne treba traziti krivca? Da li to znaci da im je vodja ipak kriv? Da li su se donacije od prethodnih poplava razdjelile raznim propalim politicarima?Bolje lopate u ruke da punite dzakove sami. Dok se narod davi vi botujete za sendvic i branite vodju. Od proslih poplava nista nisu uradili samo pokrali donacije i pomoc za obnovu i rekonstrukciju.Ima para za Srebrenicu a nema za nasipe.