Не бацајте кору од кромпира

Нутриционисти препоручују да је добро оперете и припремате заједно с кромпиром, које год јело да правите. Можете да је искористите као козметичко средство.

Занимљивости 08.03.2016 | 08:00
Не бацајте кору од кромпира

ПРВО што ураде када ољуште кромпир, домаћице у смеће одложе његову кору. Греше, јер је она такође јестива и вишеструко корисна, па не би требало да се баца. Богата је влакнима и садржи витамине Б и Ц, гвожђе, калцијум и калијум. Кора је богата и фитонутријентима, фитоензимима и антиоксидансима, који обогаћују хранљиву вредност јела. Због тога нутриционисти препоручују да је добро оперете и припремате заједно с кромпиром, које год јело да правите.

Осим тога, можете да је искористите као козметичко средство. Она је решење за подочњаке, које ћете ублажити тако што ћете унутрашњу страну коре притиснути на очне јабучице. Уколико желите да ојачате косу, кора је опет решење. Измиксајте је у блендеру и потом утрљајте добијени сок у кожу главе масирајући. После 15 минута исперите косу топлом водом.

Воду од кромпирове коре коју сте кували пола сата можете да искористите за чишћење сребрног посуђа, тако што ћете га потопити у њу и после сат времена га очистити од мрља.

Новости

Коментари / 0

Оставите коментар