Ne bacajte koru od krompira

Nutricionisti preporučuju da je dobro operete i pripremate zajedno s krompirom, koje god jelo da pravite. Možete da je iskoristite kao kozmetičko sredstvo.

Zanimljivosti 08.03.2016 | 08:00
Ne bacajte koru od krompira

PRVO što urade kada oljušte krompir, domaćice u smeće odlože njegovu koru. Greše, jer je ona takođe jestiva i višestruko korisna, pa ne bi trebalo da se baca. Bogata je vlaknima i sadrži vitamine B i C, gvožđe, kalcijum i kalijum. Kora je bogata i fitonutrijentima, fitoenzimima i antioksidansima, koji obogaćuju hranljivu vrednost jela. Zbog toga nutricionisti preporučuju da je dobro operete i pripremate zajedno s krompirom, koje god jelo da pravite.

Osim toga, možete da je iskoristite kao kozmetičko sredstvo. Ona je rešenje za podočnjake, koje ćete ublažiti tako što ćete unutrašnju stranu kore pritisnuti na očne jabučice. Ukoliko želite da ojačate kosu, kora je opet rešenje. Izmiksajte je u blenderu i potom utrljajte dobijeni sok u kožu glave masirajući. Posle 15 minuta isperite kosu toplom vodom.

Vodu od krompirove kore koju ste kuvali pola sata možete da iskoristite za čišćenje srebrnog posuđa, tako što ćete ga potopiti u nju i posle sat vremena ga očistiti od mrlja.

Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar