Бањалучки Борац има новог тренера!

Фудбалски клуб Борац споразумно је у недјељу раскинуо уговор са тренером Александром Јањићем и за новог шефа струке поставио Борчета Средојевића, потврдио је доскорашњи тренер црвено-плавих за МОНДО.

Република Српска 07.03.2016 | 15:30
Бањалучки Борац има новог тренера!

Стручњак из Србије је постао бивши кормилар послије неуспјеха у Сарајеву и убједљивог пораза од Олимпика (3:0), што је потврдио сам Јањић.

"Ријеч је о споразумном раскиду уговора са бањалучким клубом. У договору са клупским руководством, одлучили смо да направимо шок терапију за екипу, да на тај начин пробамо да омогућимо Борцу да опстане у лиги", рекао је Јањић.

Према његовим ријечима, иако је водио црвено-плаве на само двије утакмице у Премијер лиги Босне и Херцеговине у Бањалуци је стекао пријатеље и са Борцем се растао на такав начин.

"Борцу желим заиста све најбоље, у овом тренутку највише опстанак у лиги и да се у будућности врати на мјесто које му по реномеу и припада, а то је сам врх босанскохерцеговачког фудбала", изјавио је доскорашњи тренер "Великана из Платонове", захваливши се свим људима у клубу на сарадњи.

Потврда "рокаде" на клупи Борца је у исто вријеме стигла и у виду клупског саопштења...

"Дан након утакмице 20. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине између Олимпика и Борца, у којој су домаћи фудбалери забиљежили побједу резултатом 3:0, Фудбалски клуб Борац је споразумно раскинуо уговор са досадашњим шефом стручног штаба Александаром Јањићем. Само један освојен бод у прва два кола нису задовољила апетите клуба какав је Борац, те је одлучено да се сарадња са србијанским стручњаком споразумно раскине", наведено је у саопштењу Борца.

Нови кормилар црвено-плавих биће Борче Средојевић, некадашњи тренер у стручном штабу репрезентације БиХ.

"Циљ Фудбалског клуба Борац до краја сезоне остаје исти, а то је опстанак у Премијер лиги БиХ, те је у складу са тим у току данашњег дана именован нови шеф стручног штаба. Ријеч је о Борчету Средојевићу, од којег се очекује да тиму поврати пољуљано самопоуздање након прва два кола, те у наредних десет мечева, колико је остало до краја сезоне, својим тренерским искуством помогне клубу из Платонове улице да оствари приоритетни циљ, избори опстанак у елитном такмичењу и наступа у новом формату Премијер лиге од наредне сезоне".

Извор: Мондо.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дака

07.03.2016 14:34

Цу Борце превара.... Па тек це сада награбуситисамо сто кад буде одлазио неце споразумно вец це тузити борац ко сто је леотар

ОДГОВОРИТЕ
Name

модрицанин

07.03.2016 16:34

Што додо и његови тајкуни униште ,неможе обновит ни ММФ и WБ заједно.

ОДГОВОРИТЕ