Banjalučki Borac ima novog trenera!

Fudbalski klub Borac sporazumno je u nedjelju raskinuo ugovor sa trenerom Aleksandrom Janjićem i za novog šefa struke postavio Borčeta Sredojevića, potvrdio je doskorašnji trener crveno-plavih za MONDO.

Republika Srpska 07.03.2016 | 15:30
Banjalučki Borac ima novog trenera!

Stručnjak iz Srbije je postao bivši kormilar poslije neuspjeha u Sarajevu i ubjedljivog poraza od Olimpika (3:0), što je potvrdio sam Janjić.

"Riječ je o sporazumnom raskidu ugovora sa banjalučkim klubom. U dogovoru sa klupskim rukovodstvom, odlučili smo da napravimo šok terapiju za ekipu, da na taj način probamo da omogućimo Borcu da opstane u ligi", rekao je Janjić.

Prema njegovim riječima, iako je vodio crveno-plave na samo dvije utakmice u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u Banjaluci je stekao prijatelje i sa Borcem se rastao na takav način.

"Borcu želim zaista sve najbolje, u ovom trenutku najviše opstanak u ligi i da se u budućnosti vrati na mjesto koje mu po renomeu i pripada, a to je sam vrh bosanskohercegovačkog fudbala", izjavio je doskorašnji trener "Velikana iz Platonove", zahvalivši se svim ljudima u klubu na saradnji.

Potvrda "rokade" na klupi Borca je u isto vrijeme stigla i u vidu klupskog saopštenja...

"Dan nakon utakmice 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Olimpika i Borca, u kojoj su domaći fudbaleri zabilježili pobjedu rezultatom 3:0, Fudbalski klub Borac je sporazumno raskinuo ugovor sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Aleksandarom Janjićem. Samo jedan osvojen bod u prva dva kola nisu zadovoljila apetite kluba kakav je Borac, te je odlučeno da se saradnja sa srbijanskim stručnjakom sporazumno raskine", navedeno je u saopštenju Borca.

Novi kormilar crveno-plavih biće Borče Sredojević, nekadašnji trener u stručnom štabu reprezentacije BiH.

"Cilj Fudbalskog kluba Borac do kraja sezone ostaje isti, a to je opstanak u Premijer ligi BiH, te je u skladu sa tim u toku današnjeg dana imenovan novi šef stručnog štaba. Riječ je o Borčetu Sredojeviću, od kojeg se očekuje da timu povrati poljuljano samopouzdanje nakon prva dva kola, te u narednih deset mečeva, koliko je ostalo do kraja sezone, svojim trenerskim iskustvom pomogne klubu iz Platonove ulice da ostvari prioritetni cilj, izbori opstanak u elitnom takmičenju i nastupa u novom formatu Premijer lige od naredne sezone".

Izvor: Mondo.ba

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

daka

07.03.2016 14:34

Cu Borce prevara.... Pa tek ce sada nagrabusitisamo sto kad bude odlazio nece sporazumno vec ce tuziti borac ko sto je leotar

ODGOVORITE
Name

modricanin

07.03.2016 16:34

Što dodo i njegovi tajkuni unište ,nemože obnovit ni MMF i WB zajedno.

ODGOVORITE