Манијаку за блуд три године затвора!

Врховни суд Републике Српске правоснажно је осудио Драгу Марчетића (60) из Бањалуке на три године затвора због сексуалног напаствовања 10-годишње дјевојчице!

Република Српска 07.03.2016 | 07:39
Манијаку за блуд три године затвора!

Јелена Деспотовић, секретар Врховног суда Републике Српске, каже за Пресс да је судско вијеће потврдило првостепену пресуду коју је у октобру прошле године изрекао Окружни суд у Бањалуци.

Побјегла из аутомобила

"Одбрана је на ту пресуду уложила жалбу која је, након разматрања свих доказа, одбијена као неоснована. Првостепена пресуда је у потпуности потврђена и Драго Марчетић је правоснажно осуђен на три године затвора због кривичног дјела полно насиље над дјететом", рекла је Деспотовићева.

Подсјетимо, злочин се догодио 26. новембра 2013. године, а жртва је у то вријеме имала само десет година. У првостепеној пресуди је наведено да је Марчетић кобног дана дошао у дјевојчицин стан, у којем је живјела са својим родитељима. Када је остао сам с њом, Марчетић је почео да је пипка по тијелу, а онда јој је завукао руку под блузу и дирао је по грудима.

Манијак је потом позвао дјевојчицу да с њим изађе из стана како би јој показао свој аутомобил. Причао јој је разне приче и обећао јој да ће је одвести до златаре у граду, и да ће јој купити прстен. По уласку у возило, Марчетић је закључао врата и насрнуо је на дјевојчицу љубећи је у уста и по лицу. Не знајући шта ју је снашло дјевојчица је покушала да се одупре и одбрани, али је напасник није пуштао из снажног загрљаја и наставио је да је љуби и лиже. У једном тренутку са себе је скинуо хлаче и гаће, што је дјевојчица искористила и некако је успјела да откључа и отвори врата аутомобила из којег је побјегла. На самом улазу у своју зграду срела је оца, који је одмах примијетио да је узнемирена и да нешто није у реду. Када му је кћерка испричала шта се догодило, цијели случај пријављен је полицији, а напасник је убрзо откривен и ухапшен.

Олакшавајуће околности

У образложењу првостепене пресуде судија Олга Пантић је рекла да је казна ублажена због неколико олакшавајућих околности које су биле на страни оптуженог.

"Као олакшавајуће околности суд је цијенио коректно понашање оптуженог током поступка, његову неосуђиваност, али и проток времена од извршења кривичног дјела. Као отежавајућа околност у обзир је узета бројност радњи које је оптужени предузео, као и велики несразмјер у годинама између њега и жртве", навела је судија Пантић.

Због заштите жртве, суђење је било затворено за јавност. Оптужени се све вријеме бранио са слободе, а пресудом је дужан и да плати трошкове кривичног поступка.

Извор: Пресс

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

лијан

07.03.2016 06:49

Каква црна олаксавајуца околност за манијаке!?Фуј за суд!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ибро

07.03.2016 08:56

А послије 3 године када изадје наставиће по старом !

Name

Репа

07.03.2016 09:10

Олаксавајуца околност је да је педофил имао паре да да суткињи Олги фуј сподобо људска

Name

Д

07.03.2016 06:53

Олаксавајуца сто је неосудјиван?! Полно насиље над дјететом и тразе се олаксавајуце околности?!?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опа

07.03.2016 06:56

Олга опет узела паре а да је њену кцерку неко само погледао добио би бат десет година. Олга доста ти ваљда висе пара ал узимај ти узимај ... срам те било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брука

07.03.2016 07:29

Зар за манијака треба да постоје олаксавајуце околности страсно какав је то суд то треба одмах на вјесање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педја

07.03.2016 08:45

Манијака у затвор дозивотно-дјубре једно маторо-које црне олаксавајуце околности!

Name

Мд

07.03.2016 07:57

Три и по године па то му је као награда треба на бандеру педофила

ОДГОВОРИТЕ