Manijaku za blud tri godine zatvora!

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Dragu Marčetića (60) iz Banjaluke na tri godine zatvora zbog seksualnog napastvovanja 10-godišnje djevojčice!

Republika Srpska 07.03.2016 | 07:39
Manijaku za blud tri godine zatvora!

Jelena Despotović, sekretar Vrhovnog suda Republike Srpske, kaže za Press da je sudsko vijeće potvrdilo prvostepenu presudu koju je u oktobru prošle godine izrekao Okružni sud u Banjaluci.

Pobjegla iz automobila

"Odbrana je na tu presudu uložila žalbu koja je, nakon razmatranja svih dokaza, odbijena kao neosnovana. Prvostepena presuda je u potpunosti potvrđena i Drago Marčetić je pravosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog krivičnog djela polno nasilje nad djetetom", rekla je Despotovićeva.

Podsjetimo, zločin se dogodio 26. novembra 2013. godine, a žrtva je u to vrijeme imala samo deset godina. U prvostepenoj presudi je navedeno da je Marčetić kobnog dana došao u djevojčicin stan, u kojem je živjela sa svojim roditeljima. Kada je ostao sam s njom, Marčetić je počeo da je pipka po tijelu, a onda joj je zavukao ruku pod bluzu i dirao je po grudima.

Manijak je potom pozvao djevojčicu da s njim izađe iz stana kako bi joj pokazao svoj automobil. Pričao joj je razne priče i obećao joj da će je odvesti do zlatare u gradu, i da će joj kupiti prsten. Po ulasku u vozilo, Marčetić je zaključao vrata i nasrnuo je na djevojčicu ljubeći je u usta i po licu. Ne znajući šta ju je snašlo djevojčica je pokušala da se odupre i odbrani, ali je napasnik nije puštao iz snažnog zagrljaja i nastavio je da je ljubi i liže. U jednom trenutku sa sebe je skinuo hlače i gaće, što je djevojčica iskoristila i nekako je uspjela da otključa i otvori vrata automobila iz kojeg je pobjegla. Na samom ulazu u svoju zgradu srela je oca, koji je odmah primijetio da je uznemirena i da nešto nije u redu. Kada mu je kćerka ispričala šta se dogodilo, cijeli slučaj prijavljen je policiji, a napasnik je ubrzo otkriven i uhapšen.

Olakšavajuće okolnosti

U obrazloženju prvostepene presude sudija Olga Pantić je rekla da je kazna ublažena zbog nekoliko olakšavajućih okolnosti koje su bile na strani optuženog.

"Kao olakšavajuće okolnosti sud je cijenio korektno ponašanje optuženog tokom postupka, njegovu neosuđivanost, ali i protok vremena od izvršenja krivičnog djela. Kao otežavajuća okolnost u obzir je uzeta brojnost radnji koje je optuženi preduzeo, kao i veliki nesrazmjer u godinama između njega i žrtve", navela je sudija Pantić.

Zbog zaštite žrtve, suđenje je bilo zatvoreno za javnost. Optuženi se sve vrijeme branio sa slobode, a presudom je dužan i da plati troškove krivičnog postupka.

Izvor: Press

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

lijan

07.03.2016 06:49

Kakva crna olaksavajuca okolnost za manijake!?Fuj za sud!

ODGOVORITE
Name

Ibro

07.03.2016 08:56

A poslije 3 godine kada izadje nastaviće po starom !

Name

Repa

07.03.2016 09:10

Olaksavajuca okolnost je da je pedofil imao pare da da sutkinji Olgi fuj spodobo ljudska

Name

D

07.03.2016 06:53

Olaksavajuca sto je neosudjivan?! Polno nasilje nad djetetom i traze se olaksavajuce okolnosti?!?!

ODGOVORITE
Name

Opa

07.03.2016 06:56

Olga opet uzela pare a da je njenu kcerku neko samo pogledao dobio bi bat deset godina. Olga dosta ti valjda vise para al uzimaj ti uzimaj ... sram te bilo.

ODGOVORITE
Name

bruka

07.03.2016 07:29

Zar za manijaka treba da postoje olaksavajuce okolnosti strasno kakav je to sud to treba odmah na vjesanje.

ODGOVORITE
Name

Pedja

07.03.2016 08:45

Manijaka u zatvor dozivotno-djubre jedno matoro-koje crne olaksavajuce okolnosti!

Name

Md

07.03.2016 07:57

Tri i po godine pa to mu je kao nagrada treba na banderu pedofila

ODGOVORITE