Шифринова славила, Хансдотеровој титула у слалому!

Америчка скијашица Микаела Шифрин тријумфовала је на претпоследњем слалому сезоне, док је десетим местом Фрида Хансдотер обезбедила титулу у тој дисциплини.

Остали спортови 06.03.2016 | 17:40
Шифринова славила, Хансдотеровој титула у слалому!

Шифринова је до четврте победе ове сезоне, а 19. укупно у Светском купу дошла у словачкој Јасни укупним временом од 1:55.60 минута, са скоро две и по секунде предности у односу на Швајцаркињу Венди Холденер. Треће време имала је домаћа скијашица Вероника Велез Зузулова, која је била две секунде и 77 стотинки иза Американке.

Хансдотерова је била четири секунде иза Шифринове, али је дошла до највећег успеха своје каријере. Швеђанка има 651 бод на челу поретка слалома, а прате је Велез Зузулова са 546 и Холденерова са 511, али немају шансу да је угрозе, пошто се вози још само једна трка у тој дисциплини.

Шифринова је у Јасни већ после прве вожње имала велику предност, пошто је била више од једне и по секунде иза Велез Зузулове, а следиле су их Холденерова и још једна Словакиња Петра Влхова. И другој вожњи, Влхова је изгубила највише времена, да би Холденерова претекла миљеницу домаће публике, а Шифринова на крају потврдила зашто је најбоља у слалому.

Боља од осталих, на четвртом месту, била је Аустријанка Михаел Кирхгасер, испред Настасије Ненс из Француске, Канађанке Мари-Мишел Гањон и Нине Лесет из Норвешке. Првих десет комплетирале су Чехиња Шарка Страхова, Влхова и Хансдотерова.

Американка Линдзи Вон и даље води у генералном пласману Светског купа са 1.235 бодова, иако је због повреде завршила сезону, испред Ларе Гут из Швајцарске са 1.207 и Немице Викторије Ребенсбург са 914.

У Јасни је у понедељак на програму велеслалом, који је био планиран за суботу, али је померен због лоших временских услова.

Коментари / 0

Оставите коментар