Šifrinova slavila, Hansdoterovoj titula u slalomu!

Američka skijašica Mikaela Šifrin trijumfovala je na pretposlednjem slalomu sezone, dok je desetim mestom Frida Hansdoter obezbedila titulu u toj disciplini.

Ostali sportovi 06.03.2016 | 17:40
Šifrinova slavila, Hansdoterovoj titula u slalomu!

Šifrinova je do četvrte pobede ove sezone, a 19. ukupno u Svetskom kupu došla u slovačkoj Jasni ukupnim vremenom od 1:55.60 minuta, sa skoro dve i po sekunde prednosti u odnosu na Švajcarkinju Vendi Holdener. Treće vreme imala je domaća skijašica Veronika Velez Zuzulova, koja je bila dve sekunde i 77 stotinki iza Amerikanke.

Hansdoterova je bila četiri sekunde iza Šifrinove, ali je došla do najvećeg uspeha svoje karijere. Šveđanka ima 651 bod na čelu poretka slaloma, a prate je Velez Zuzulova sa 546 i Holdenerova sa 511, ali nemaju šansu da je ugroze, pošto se vozi još samo jedna trka u toj disciplini.

Šifrinova je u Jasni već posle prve vožnje imala veliku prednost, pošto je bila više od jedne i po sekunde iza Velez Zuzulove, a sledile su ih Holdenerova i još jedna Slovakinja Petra Vlhova. I drugoj vožnji, Vlhova je izgubila najviše vremena, da bi Holdenerova pretekla miljenicu domaće publike, a Šifrinova na kraju potvrdila zašto je najbolja u slalomu.

Bolja od ostalih, na četvrtom mestu, bila je Austrijanka Mihael Kirhgaser, ispred Nastasije Nens iz Francuske, Kanađanke Mari-Mišel Ganjon i Nine Leset iz Norveške. Prvih deset kompletirale su Čehinja Šarka Strahova, Vlhova i Hansdoterova.

Amerikanka Lindzi Von i dalje vodi u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 1.235 bodova, iako je zbog povrede završila sezonu, ispred Lare Gut iz Švajcarske sa 1.207 i Nemice Viktorije Rebensburg sa 914.

U Jasni je u ponedeljak na programu veleslalom, koji je bio planiran za subotu, ali je pomeren zbog loših vremenskih uslova.

Komentari / 0

Ostavite komentar