Побједа Хиршера, Кристоферсену Глобус у слалому!

Аустријанац Марсел Хиршер дошао је до друге победе за два дана у Крањској Гори, док је Хенрик Кристоферсен освојио Кристални глобус у слалому.

Остали спортови 06.03.2016 | 17:00
Побједа Хиршера, Кристоферсену Глобус у слалому!

Хиршер је до осме победе у овогодишњем издању Светског купа дошао укупним временом од 1:46.24 минута, само дан пошто је на истој стази славио у велеслалому.

Друго место, са 81 стотинком заостатка, заузео је Кристоферсен и тако је онемогућио Хиршера да до Ст. Морица одложи борбу за титулу у слалому. Њима двојици се на подијуму придружио Италијан Стефано Грос, који је био више од секунде иза Аустријанаца.

Хиршер је после прве вожње имао 75 стотинки предности у односу на Француза Жилијена Лизеруа, Фриц Допфер из Немачке је био четири десетинке даље, док је Кристоферсен био шести, а Грос четврти. Норвежанин је највише напредовао у наставку, а успут је искористио и грешке својих ривала, али је Хиршер био класа за себе.

Допфер је на крају морао да се задовољи четвртим местом, испред Марка Шварца из Аустрије, Француза Алексија Пантироа и Дејвида Чодунског из Сједињених Држава и Швеђанина Матијаса Харгина, који су поделили седмо место. Међу најбољом десеторицом нашли су се још један шведски скијаш Андре Мирер и Манфред Мелг из Италије.

Кристоферсен сада на челу поретка у слалому има 811 бодова,111 више од Хиршера, док је Немац Феликс Нојројтер далеко иза са 363.

Хиршер се после тријумфа практично налази на корак од освајања петог великог Кристалног глобуса заредом, пошто има 1.625 бодова у генералном пласману, а следе га Кристоферсен са 1.272 и Пантироа са 1.080. До краја сезоне остало је шест трка, од тога само две у техничким дисциплинама које су специјалност све тројице скијаша који се боре за титулу.

Светски куп у конкуренцији скијаша наставља се спустом у норвешком Квитфјелу наредне суботе.

Коментари / 0

Оставите коментар