Pobjeda Hiršera, Kristofersenu Globus u slalomu!

Austrijanac Marsel Hiršer došao je do druge pobede za dva dana u Kranjskoj Gori, dok je Henrik Kristofersen osvojio Kristalni globus u slalomu.

Ostali sportovi 06.03.2016 | 17:00
Pobjeda Hiršera, Kristofersenu Globus u slalomu!

Hiršer je do osme pobede u ovogodišnjem izdanju Svetskog kupa došao ukupnim vremenom od 1:46.24 minuta, samo dan pošto je na istoj stazi slavio u veleslalomu.

Drugo mesto, sa 81 stotinkom zaostatka, zauzeo je Kristofersen i tako je onemogućio Hiršera da do St. Morica odloži borbu za titulu u slalomu. Njima dvojici se na podijumu pridružio Italijan Stefano Gros, koji je bio više od sekunde iza Austrijanaca.

Hiršer je posle prve vožnje imao 75 stotinki prednosti u odnosu na Francuza Žilijena Lizerua, Fric Dopfer iz Nemačke je bio četiri desetinke dalje, dok je Kristofersen bio šesti, a Gros četvrti. Norvežanin je najviše napredovao u nastavku, a usput je iskoristio i greške svojih rivala, ali je Hiršer bio klasa za sebe.

Dopfer je na kraju morao da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Marka Švarca iz Austrije, Francuza Aleksija Pantiroa i Dejvida Čodunskog iz Sjedinjenih Država i Šveđanina Matijasa Hargina, koji su podelili sedmo mesto. Među najboljom desetoricom našli su se još jedan švedski skijaš Andre Mirer i Manfred Melg iz Italije.

Kristofersen sada na čelu poretka u slalomu ima 811 bodova,111 više od Hiršera, dok je Nemac Feliks Nojrojter daleko iza sa 363.

Hiršer se posle trijumfa praktično nalazi na korak od osvajanja petog velikog Kristalnog globusa zaredom, pošto ima 1.625 bodova u generalnom plasmanu, a slede ga Kristofersen sa 1.272 i Pantiroa sa 1.080. Do kraja sezone ostalo je šest trka, od toga samo dve u tehničkim disciplinama koje su specijalnost sve trojice skijaša koji se bore za titulu.

Svetski kup u konkurenciji skijaša nastavlja se spustom u norveškom Kvitfjelu naredne subote.

Komentari / 0

Ostavite komentar