Алонсо: У истим условима, све бих побиједио!

Двоструки светски шампион Фернандо Алонсо рекао је да би да сви возачи имају исте болиде он изашао као победник.

Остали спортови 07.03.2016 | 11:00
Алонсо: У истим условима, све бих побиједио!

Алонсо се сматра једним од најбољих возача данашњице, али је своју последњу титулу освојио 2006. године. Од тада је бранећи боје Мекларена и Ферарија три пута био вицешампион, али су га тих сезона у борби за титулу победили Кими Раиконен и Себастијан Фетел.

Шпанац се прошле године вратио у Мекларен и после најтеже сезоне у његовој каријери, више пута је истакао да је британски тим направио велики напредак пред сезону која почиње Великом наградом Аустралије 20. марта. Међутим, то не значи да верује да ће се ове сезоне борити за титулу, али истиче да од трећег наслова првака не одустаје.

„Волео бих да ме моја деца памте као борца. Нисам најталентованији, нити сам најбољи по киши, нити по сувом или у Монаку, али у истим болидима и истим условима, све бих победио“, нагласио је Алонсо у интервјуу за „Ас“.

Предстојећа сезона биће Алонсова 15. у Формули 1, а као једну од лекција које је научио за то време истакао је чињеницу да у том шампионату не постоји друга шанса.

„Сећам се и даље своје прве трке, како бих могао да је заборавим? Био је то велики дан за мене, остварење снова. Отац ми је дао савет: ’Сине, иди спавај, лепо спавај и сутрадан не заборави да уживаш у сваком тренутку’. Некада ми је Формула 1 изгледала као нешто што никада нећу достићи, никада нисам ни помишљао да бих могао да будем шампион. Касније сам морао да искористим сваку прилику јер у Формули 1 не добијате другу шансу“, истакао је Алонсо.

Што се тиче садашње Формуле 1, Алонсо нема дилему каква је у поређењу са оном каква је била пре само неколико година, али то не значи да планира пензију.

„Болиди су превише спори, одузели су сву радост из тог осећаја када седите за воланом, али свакако верујем да имам још неколико година на врхунском нивоу, барем још две, а онда ћу видети шта ће моје тело рећи. Знатижељан сам да видим какви ће болиди бити следеће године, када седнем у један, размислићу о будућности. Не знам шта ћу радити после 30 година за воланом, али када станем, то ће бити то и неће бити повратка. Пре тога, волео бих да возим Ле Ман и да се вратим картингу, који сам одувек волео“, рекао је Алонсо.

Алонсо је недавно открио да је постојала могућност замене између Ферарија и Мерцедеса, да он пређе у немачки тим, а Луис Хамилтон у Маранело. Међутим, то се није реализовало, а Шпанац се вратио у Мекларен, због чега не жали.

„Увек желите да будете у најбољем болиду, а то је сада Мерцедес. Али, ја сам сада у тиму који даје све од себе да ме усрећи. И, да, ја јесам срећан. Романтичан сам и ако бих могао да дефинишем сваки тим у којем сам био, рекао бих да ми је Минарди дао прву прилику, Ферари је тим у који би свако требало да оде једном, а Мекларен је место на којем се надам да ћу заокружити круг, пошто је моја прича започета у картингу који је био реплика Сениног болида“, истакао је Алонсо.

Коментари / 0

Оставите коментар