Alonso: U istim uslovima, sve bih pobijedio!

Dvostruki svetski šampion Fernando Alonso rekao je da bi da svi vozači imaju iste bolide on izašao kao pobednik.

Ostali sportovi 07.03.2016 | 11:00
Alonso: U istim uslovima, sve bih pobijedio!

Alonso se smatra jednim od najboljih vozača današnjice, ali je svoju poslednju titulu osvojio 2006. godine. Od tada je braneći boje Meklarena i Ferarija tri puta bio vicešampion, ali su ga tih sezona u borbi za titulu pobedili Kimi Raikonen i Sebastijan Fetel.

Španac se prošle godine vratio u Meklaren i posle najteže sezone u njegovoj karijeri, više puta je istakao da je britanski tim napravio veliki napredak pred sezonu koja počinje Velikom nagradom Australije 20. marta. Međutim, to ne znači da veruje da će se ove sezone boriti za titulu, ali ističe da od trećeg naslova prvaka ne odustaje.

„Voleo bih da me moja deca pamte kao borca. Nisam najtalentovaniji, niti sam najbolji po kiši, niti po suvom ili u Monaku, ali u istim bolidima i istim uslovima, sve bih pobedio“, naglasio je Alonso u intervjuu za „As“.

Predstojeća sezona biće Alonsova 15. u Formuli 1, a kao jednu od lekcija koje je naučio za to vreme istakao je činjenicu da u tom šampionatu ne postoji druga šansa.

„Sećam se i dalje svoje prve trke, kako bih mogao da je zaboravim? Bio je to veliki dan za mene, ostvarenje snova. Otac mi je dao savet: ’Sine, idi spavaj, lepo spavaj i sutradan ne zaboravi da uživaš u svakom trenutku’. Nekada mi je Formula 1 izgledala kao nešto što nikada neću dostići, nikada nisam ni pomišljao da bih mogao da budem šampion. Kasnije sam morao da iskoristim svaku priliku jer u Formuli 1 ne dobijate drugu šansu“, istakao je Alonso.

Što se tiče sadašnje Formule 1, Alonso nema dilemu kakva je u poređenju sa onom kakva je bila pre samo nekoliko godina, ali to ne znači da planira penziju.

„Bolidi su previše spori, oduzeli su svu radost iz tog osećaja kada sedite za volanom, ali svakako verujem da imam još nekoliko godina na vrhunskom nivou, barem još dve, a onda ću videti šta će moje telo reći. Znatiželjan sam da vidim kakvi će bolidi biti sledeće godine, kada sednem u jedan, razmisliću o budućnosti. Ne znam šta ću raditi posle 30 godina za volanom, ali kada stanem, to će biti to i neće biti povratka. Pre toga, voleo bih da vozim Le Man i da se vratim kartingu, koji sam oduvek voleo“, rekao je Alonso.

Alonso je nedavno otkrio da je postojala mogućnost zamene između Ferarija i Mercedesa, da on pređe u nemački tim, a Luis Hamilton u Maranelo. Međutim, to se nije realizovalo, a Španac se vratio u Meklaren, zbog čega ne žali.

„Uvek želite da budete u najboljem bolidu, a to je sada Mercedes. Ali, ja sam sada u timu koji daje sve od sebe da me usreći. I, da, ja jesam srećan. Romantičan sam i ako bih mogao da definišem svaki tim u kojem sam bio, rekao bih da mi je Minardi dao prvu priliku, Ferari je tim u koji bi svako trebalo da ode jednom, a Meklaren je mesto na kojem se nadam da ću zaokružiti krug, pošto je moja priča započeta u kartingu koji je bio replika Seninog bolida“, istakao je Alonso.

Komentari / 0

Ostavite komentar