Микула: Нова звијезда "Yоутубе"-а

Бојан Микулић Микула познато је име широким народним масама и многим корисницима YоуТубе канала, а "Технолошки хендикепиран", "Зимски реггае", "Да ја теб' кажем", "Каш се жент" само су неке у низу шаљивих, једноставних и бритких пјесама којим се овај аутор служи како би изразио своје мишљење о стању у друштву и људима око себе.

Република Српска 06.03.2016 | 10:30
Микула: Нова звијезда "Yоутубе"-а

Рођен у Бањој Луци, одрастао у сеоцету крај Србца, са привременим боравком у Београду, Микула је човјек из народа. Једноставан, зна гдје му је мјесто, није умишљен и препотентан.

Не сврстава се међу оне који ничим изазвани дигну нос, иако има разлога да буде поносан на свој музички рад и популарност коју је за релативно кратко вријеме стекао.

Микула је свјестан да за своју популарност треба захвалити интернету и друштвеним мрежама.

"Без YоуТубе канала вјероватно не бих никад ни био популаран, јер не бих имао ни времена ни простора за промоцију. Он ми је омогућио да се музиком бавим кад имам времена и није ми постављао никакве услове. Једном сам га назвао: Његово величанство YТ", казао је Микула у разговору за Клиx.ба.

Микулу живот није мазио и пут га је веома младог одвео далеко од куће, те је око шест година живио у Минхену (Њемачка).

"Не питајте ме шта само тамо радио, јер сам буквално радио све шта ми се понудило, од прања судова, преко грађевине, до производње електронских дијелова", каже Микула и тврди да га је то и учинило бољим човјеком и учврстило као личност.

"Пјесме сам почео да пишем у нижим разредима основне школе, а у осмом разреду сам кренуо са свирањем гитаре. Тада су настајале и неке пјесмице, углавном љубавне, а хумор сам почео да мијешам са музиком тек послије", рекао је Микула причајући о својим почецима.

У први бенд је ступио далеке 1992., али, иако се музиком бави јако дуго, Микула је мишљења да још увијек није ушао у оне професионалне музичке воде.

"Ја се бавим нечим сасвим другим у животу, а музицирање, стварање пјесама и снимање спотова је нешто што се дешава у слободно вријеме", објаснио је Микула.

Додаје да је музику увијек схватао само као забаву и да од ње никада није очекивао да га храни.

Када ствара пјесме Микула користи разне музичке правце, од стандардног рока преко регеа до кантри музике, а текстови садрже хумор и сатиру.

Они задиру у свакодневицу људског живота, мушко-женске односе, стање у друштву, виртуелни свијет и друштвене мреже, а задњи хит који је објавио под именом Каш се жен'т (за два мјесеца је постао YоуТубе атракција са више од 230.000 посјета) говори о нашем менталитету, гурањем носа у туђе шерпе и интересовањем за комшијске проблеме више него ли властите.

Бојан Микулић не дијели музику на народну, роцк, озбиљну, забавну, новокомпоновану - по њему је слушање музике питање тренутка и расположења.

"Док сам био млад искључиво сам се палио на роцк 'н' ролл, али како сазријеваш почнеш да обраћаш пажњу на искрен израз па кренеш слушати и неке ауторе и музику на које као клинац ниси обраћао пажњу", објаснио је Микула, тврдећи да у принципу слуша квалитетну музику.

Ауторско, али и животно гесло Бојана Микулића је "Није поента у популарности, поента је у слању и примању поруке". Зато Микула и не води бригу колико га људи обожава, него колико особа разумије оно што заправо ради.

Микула има план да мало уозбиљи своју музичку причу.

"Ускоро ћу заједно са својим бендом започети и живе наступе, а публика ме може очекивати у свим државама бивше Југе, па и шире!", рекао је на крају Бојан.

Микулина популарност се огледа и у томе што је позван да учествује на овогодишњем бањалучком Оскару популарности, који ће се одржати 1. марта у бањалучкој дворани Борик.

"Јако ми годи када ме позову на такве манифестације јер то значи да неко и слуша оно што снимим, али као што сам већ рекао ја се не палим на популарност. Волим да живим једноставним животом, а ако би некада слава покуцала на врата ја бих јој са задовољством отворио врата, мада ми не пада на памет да трчим за њом", рекао је на крају за Клиx.ба Бојан Микулић Микула.

Извор: Кликс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

постен

06.03.2016 11:16

Свака цаст Микула...Свака ти је на мијесту..Од политике овакви не могу доци на ред данас мало располозе.

ОДГОВОРИТЕ