Mikula: Nova zvijezda "Youtube"-a

Bojan Mikulić Mikula poznato je ime širokim narodnim masama i mnogim korisnicima YouTube kanala, a "Tehnološki hendikepiran", "Zimski reggae", "Da ja teb' kažem", "Kaš se žent" samo su neke u nizu šaljivih, jednostavnih i britkih pjesama kojim se ovaj autor služi kako bi izrazio svoje mišljenje o stanju u društvu i ljudima oko sebe.

Republika Srpska 06.03.2016 | 10:30
Mikula: Nova zvijezda "Youtube"-a

Rođen u Banjoj Luci, odrastao u seocetu kraj Srbca, sa privremenim boravkom u Beogradu, Mikula je čovjek iz naroda. Jednostavan, zna gdje mu je mjesto, nije umišljen i prepotentan.

Ne svrstava se među one koji ničim izazvani dignu nos, iako ima razloga da bude ponosan na svoj muzički rad i popularnost koju je za relativno kratko vrijeme stekao.

Mikula je svjestan da za svoju popularnost treba zahvaliti internetu i društvenim mrežama.

"Bez YouTube kanala vjerovatno ne bih nikad ni bio popularan, jer ne bih imao ni vremena ni prostora za promociju. On mi je omogućio da se muzikom bavim kad imam vremena i nije mi postavljao nikakve uslove. Jednom sam ga nazvao: Njegovo veličanstvo YT", kazao je Mikula u razgovoru za Klix.ba.

Mikulu život nije mazio i put ga je veoma mladog odveo daleko od kuće, te je oko šest godina živio u Minhenu (Njemačka).

"Ne pitajte me šta samo tamo radio, jer sam bukvalno radio sve šta mi se ponudilo, od pranja sudova, preko građevine, do proizvodnje elektronskih dijelova", kaže Mikula i tvrdi da ga je to i učinilo boljim čovjekom i učvrstilo kao ličnost.

"Pjesme sam počeo da pišem u nižim razredima osnovne škole, a u osmom razredu sam krenuo sa sviranjem gitare. Tada su nastajale i neke pjesmice, uglavnom ljubavne, a humor sam počeo da miješam sa muzikom tek poslije", rekao je Mikula pričajući o svojim počecima.

U prvi bend je stupio daleke 1992., ali, iako se muzikom bavi jako dugo, Mikula je mišljenja da još uvijek nije ušao u one profesionalne muzičke vode.

"Ja se bavim nečim sasvim drugim u životu, a muziciranje, stvaranje pjesama i snimanje spotova je nešto što se dešava u slobodno vrijeme", objasnio je Mikula.

Dodaje da je muziku uvijek shvatao samo kao zabavu i da od nje nikada nije očekivao da ga hrani.

Kada stvara pjesme Mikula koristi razne muzičke pravce, od standardnog roka preko regea do kantri muzike, a tekstovi sadrže humor i satiru.

Oni zadiru u svakodnevicu ljudskog života, muško-ženske odnose, stanje u društvu, virtuelni svijet i društvene mreže, a zadnji hit koji je objavio pod imenom Kaš se žen't (za dva mjeseca je postao YouTube atrakcija sa više od 230.000 posjeta) govori o našem mentalitetu, guranjem nosa u tuđe šerpe i interesovanjem za komšijske probleme više nego li vlastite.

Bojan Mikulić ne dijeli muziku na narodnu, rock, ozbiljnu, zabavnu, novokomponovanu - po njemu je slušanje muzike pitanje trenutka i raspoloženja.

"Dok sam bio mlad isključivo sam se palio na rock 'n' roll, ali kako sazrijevaš počneš da obraćaš pažnju na iskren izraz pa kreneš slušati i neke autore i muziku na koje kao klinac nisi obraćao pažnju", objasnio je Mikula, tvrdeći da u principu sluša kvalitetnu muziku.

Autorsko, ali i životno geslo Bojana Mikulića je "Nije poenta u popularnosti, poenta je u slanju i primanju poruke". Zato Mikula i ne vodi brigu koliko ga ljudi obožava, nego koliko osoba razumije ono što zapravo radi.

Mikula ima plan da malo uozbilji svoju muzičku priču.

"Uskoro ću zajedno sa svojim bendom započeti i žive nastupe, a publika me može očekivati u svim državama bivše Juge, pa i šire!", rekao je na kraju Bojan.

Mikulina popularnost se ogleda i u tome što je pozvan da učestvuje na ovogodišnjem banjalučkom Oskaru popularnosti, koji će se održati 1. marta u banjalučkoj dvorani Borik.

"Jako mi godi kada me pozovu na takve manifestacije jer to znači da neko i sluša ono što snimim, ali kao što sam već rekao ja se ne palim na popularnost. Volim da živim jednostavnim životom, a ako bi nekada slava pokucala na vrata ja bih joj sa zadovoljstvom otvorio vrata, mada mi ne pada na pamet da trčim za njom", rekao je na kraju za Klix.ba Bojan Mikulić Mikula.

Izvor: Kliks

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

posten

06.03.2016 12:16

Svaka cast Mikula...Svaka ti je na mijestu..Od politike ovakvi ne mogu doci na red danas malo raspoloze.

ODGOVORITE