ДК: БиХ након дублова поново води против Туниса!

Дејвис куп репрезентација Босне и Херцеговине повела је са 2:1 у побједама против Туниса у другом колу Евроафричке зоне који се игра у зеничкој "Арени".

Тенис 05.03.2016 | 21:40
ДК: БиХ након дублова поново води против Туниса!

Након првог дана резултат је био 1:1, послије тријумфа Мирзе Башића и пораза Томислава Бркића, а у суботу су Башић и Бркић послије великог преокрета савладали тунижански дубл (Малек Јазири и Скандел Мансури) резултатом 3:2 у сетовима 6:7, 4:6, 6:3, 7:5, 6:4.

Први сет, тениски "змајеви" су изгубили у тај-брејку и то врло убједљиво 7:2, па су Тунижани без већих проблема освојили и други сет и повели са 2:0.

Међутим, бх.играчи су успјели да освоје брејк у трећем сету и задрже га до краја, да би у четвртом послије велике борбе успјели да се изборе за брејк у 11. гему и уђу у пети сет.

На самом старту петог одлучујућег сета, комбинација БиХ је поново успјела да направи брејк, који није испустила до самог краја за побједу.

У недјељу су на програму преостали сингл мечеви, а Мирза Башић ће у 13 часова против Малека Јазирија покушати да донесе укупну побједу БиХ.

Два сата касније на распореду је посљедњи сингл меч између Томислава Бркића и Аниса Горбела.

Побједник двобоја између БиХ и Туниса у наредној рунди се састаје са бољим из меча Бугарске и Турске, који ће се од 4. до 6. марта играти у Анкари.

Коментари / 0

Оставите коментар