DK: BiH nakon dublova ponovo vodi protiv Tunisa!

Dejvis kup reprezentacija Bosne i Hercegovine povela je sa 2:1 u pobjedama protiv Tunisa u drugom kolu Evroafričke zone koji se igra u zeničkoj "Areni".

Tenis 05.03.2016 | 21:40
DK: BiH nakon dublova ponovo vodi protiv Tunisa!

Nakon prvog dana rezultat je bio 1:1, poslije trijumfa Mirze Bašića i poraza Tomislava Brkića, a u subotu su Bašić i Brkić poslije velikog preokreta savladali tunižanski dubl (Malek Jaziri i Skandel Mansuri) rezultatom 3:2 u setovima 6:7, 4:6, 6:3, 7:5, 6:4.

Prvi set, teniski "zmajevi" su izgubili u taj-brejku i to vrlo ubjedljivo 7:2, pa su Tunižani bez većih problema osvojili i drugi set i poveli sa 2:0.

Međutim, bh.igrači su uspjeli da osvoje brejk u trećem setu i zadrže ga do kraja, da bi u četvrtom poslije velike borbe uspjeli da se izbore za brejk u 11. gemu i uđu u peti set.

Na samom startu petog odlučujućeg seta, kombinacija BiH je ponovo uspjela da napravi brejk, koji nije ispustila do samog kraja za pobjedu.

U nedjelju su na programu preostali singl mečevi, a Mirza Bašić će u 13 časova protiv Maleka Jazirija pokušati da donese ukupnu pobjedu BiH.

Dva sata kasnije na rasporedu je posljednji singl meč između Tomislava Brkića i Anisa Gorbela.

Pobjednik dvoboja između BiH i Tunisa u narednoj rundi se sastaje sa boljim iz meča Bugarske i Turske, koji će se od 4. do 6. marta igrati u Ankari.

Komentari / 0

Ostavite komentar