ПЛ БиХ: Драма на Кошеву, Харба јунак Сарајева! Нови пораз Борца!

Поготком Харбе у шестом минуту судијске надокнаде Сарајево савладало Челик на Кошеву. Фудбалери Борца доживјели убједљив пораза на Отоци. Олимпиц је славио 3:0, Распудић искључен. Жељо са пенала до три бода против Вележа. Двије "нуле" у 20. колу Премијер лиге БиХ.

Фудбал 05.03.2016 | 21:20
ПЛ БиХ: Драма на Кошеву, Харба јунак Сарајева! Нови пораз Борца!

Фудбалери Сарајева послије преокрета и драматичне завршнице успјели су да стигну до сва три бода против Челика.

Зеничани су повели преко Поповића, али је “бордо екипа” успјела да направи преокрет и буквално у посљедњим тренуцим судијске надокнаде голом Харбе стигне до тријумфа.

Меч 20. кола Премијер лиге БиХ одигран је у врло добром амбијенту који су приредили навијачи оба тима, а на крају је славио домаћин, иако не би било незаслужено да је Челик освојио бар бод.

Зеничани су били потпуно равноправан противник Сарајеву, у појединим тренуцима играли и прилично офанзивно, међутим на крају су поражени.

Прву добру прилику имао је управо Челик, играо се 17. минут када је Џидић погодио пречку.

Сарајево је најозбиљнију прилику имало тек крајем првог полувремена, када је Дуљевић шутирао, али његов ударац брани Адиловић.

На отварању другог полувремена велика прилика указала се за Челик послије грешке Павловића, али је он исправио своју грешку и остало је 0:0.

Тим резултатом завршено је првих 45 минута, а Челик је дошао до вођства у 57. минуту. Погодио је Поповић, на одушевљење навијача Челика, популарних “Робијаша”, који су бодрили свој тим на Кошеву.

Само двије минуте кадније Сарајево је погодило стативу, Ковачевић је шутирао, али недостајало је мало среће да изједначи.

Бордо тим је на изједначење чекао до 68. минута, а када је погодио Бенко.

У другом полувремену није било много узбуђења, а онда инфаркт завршница!

Чак шест минута судијске надокнаде играло се на Кошеву, а буквално у посљедњим тренуцима Сарајево је стигло до побједе.

Стрелац је био Харис Харба, момак који је стигао ове зиме на Кошево у екипу Миодрага Јешића. Испоставиће се да је то био пун погодак.

Сарајево се овом побједом попело на треће мјесто које дијели са бијељинским Радником, који има лошију гол разлику, али и утакмицу мање.

Фудбалери Борца доживјели убједљив пораза на Отоци. Олимпиц је славио 3:0, Распудић искључен. Жељо са пенала до три бода против Вележа. Двије "нуле" у 20. колу Премијер лиге БиХ.

Бањалучки Борац је у проблему. Црвено-плави послије ремија са лидером Слободом, ни у другом мечу прољећног дијела сезоне у Премијер лиги БиХ нису остварили пријеко потребну побједу.

Умјесто тога – пораз. Олимпик је у мечу 20. кола Премијер лиге БиХ славио са убједљивих 3:0 и гурнуо Борац још дубље ка дну табеле. Да ствар буде гора по Бањалучане, Борис Распудић је искључен и неће моћи да помогне свом тиму на сљедећем мечу.

Прије почетка меча судији Дарку Обрадовићу који је на овом мечу био пети арбитар представници Олимпица уручили су захвалницу јер је недавно на мечу јуниорске лиге њиховом младом играчу спасио живот брзом интервенцијом.

Иако је Борац био нешто бољи ривал у првих пола сата, домаћин је повео у 29. минуту преко Велдина Мухаремовића.

Пропустио је Тони Јовић добру шансу прије водећег гола домаћих, а и након примљеног поготка црвено-плави нису посустајали, али лопта није хтјела у гол Сарајлија.

Првих 35 минута утакмице посматрао је и селектор БиХ Мехмед Баждаревић, који је потом напустио стадион на Отоци, а сутра ће гледати дуел Слободе и Радника у Тузли.

У другом дијелу играло се борбено на обје стране, а било је и ситних варница на терену, срећом све се брзо смирило без већих посљедица.

На истеку једног сата игре велики пех за Борац! Борис Распудић је због старта као посљедњи играч одбране зарадио директан црвени картон и Бањалучани су остали са десеторицом.

Олимпиц је то искористио и десет минута касније стигао до другог гола преко Анђушића, који се најбоље снашао у гужви у шеснаестерцу и матирао Ружића. У другом полувремену виђена је и једна спорна ситуација, играчи Борца при резултату 2:0 тражили су једанаестерац због наводног играња руком домаћина, али судија се није огласио.

Судбину Борца на овом мечу запечатио је Узелац пет минута прије краја поготком за 3:0. Борац је на овом мечу имао велику подршку својих вјерних навијача, популарнх "Лешинара", али нажалост није оправдао њихова очекивања.

У финишу првог полувремена Дрина је повела против Славије голом Славка Чулибрка и тако наговијестила наставак одличних издања на почетку другог дијела сезоне. Ипак, Зворничани нису издржали свих 90 минута, већ минут мање.

Славија је минут прије краја са бијеле тачке стигла до ремија 1:1, а стрелац је био Пушара.

Једанаестерац је одлучио и меч у Врапчићима, гдје је Вележ упркос свим проблемима приказао херојску игру и одлијевао захукталом Жељезничару.

“Рођени” су у првом полувремену чак запријетили. Велику шансу имао је млади Тарик Исић у 35. минуту, када је изашао сам пред голмана гостију, али је Ведран Кјосевски сјајном интервенцијом спасио свој гол.

Жељезничар је нападао, а до три бода дошао је из једанаестерца који је оправдано досуђен након што је Косорић шутирао, а лопта погодила једног играча домаћих у руку. Сигуран реализатор за !:0 и три бода у Мостару био је Бекрић.

Младост и Витез одиграли су без голова, као и Травник и Рудар Приједор.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 20. КОЛО:

Травник - Рудар Приједор 0:0

Дрина - Славија 1:1 (1:0)
/Ћулибрк 42 – Пушара 89 пенал/

Олимпик - Борац 3:0 (1:0)
/Мухаремовић 29, Анђушић 70, Узелац 85/

Младост - Витез 0:0

Вележ - Жељезничар 0:1 (0:0)

/Бекрић 59 пенал/

Сарајево – Челик 2:1 (0:0)

/Бенко 69, Харба 90+5 – Поповић 57/

Недјеља:

15:00 Слобода - Радник
17:00 Широки Бријег - Зрињски

ТАБЕЛА: Слобода (-1) 41, Зрињски (-1) 40, Сарајево 38, Радник (-1) 38, Широки Бријег (-1) 36, Жељезничар 34, Челик 29, Славија 29, Витез 27, Младост 27, Олимпик 22, Борац 19, Травник 19, Рудар Приједор 17, Дрина 13, Вележ 8.

Коментари / 0

Оставите коментар