PL BiH: Drama na Koševu, Harba junak Sarajeva! Novi poraz Borca!

Pogotkom Harbe u šestom minutu sudijske nadoknade Sarajevo savladalo Čelik na Koševu. Fudbaleri Borca doživjeli ubjedljiv poraza na Otoci. Olimpic je slavio 3:0, Raspudić isključen. Željo sa penala do tri boda protiv Veleža. Dvije "nule" u 20. kolu Premijer lige BiH.

Fudbal 05.03.2016 | 21:20
PL BiH: Drama na Koševu, Harba junak Sarajeva! Novi poraz Borca!

Fudbaleri Sarajeva poslije preokreta i dramatične završnice uspjeli su da stignu do sva tri boda protiv Čelika.

Zeničani su poveli preko Popovića, ali je “bordo ekipa” uspjela da napravi preokret i bukvalno u posljednjim trenucim sudijske nadoknade golom Harbe stigne do trijumfa.

Meč 20. kola Premijer lige BiH odigran je u vrlo dobrom ambijentu koji su priredili navijači oba tima, a na kraju je slavio domaćin, iako ne bi bilo nezasluženo da je Čelik osvojio bar bod.

Zeničani su bili potpuno ravnopravan protivnik Sarajevu, u pojedinim trenucima igrali i prilično ofanzivno, međutim na kraju su poraženi.

Prvu dobru priliku imao je upravo Čelik, igrao se 17. minut kada je Džidić pogodio prečku.

Sarajevo je najozbiljniju priliku imalo tek krajem prvog poluvremena, kada je Duljević šutirao, ali njegov udarac brani Adilović.

Na otvaranju drugog poluvremena velika prilika ukazala se za Čelik poslije greške Pavlovića, ali je on ispravio svoju grešku i ostalo je 0:0.

Tim rezultatom završeno je prvih 45 minuta, a Čelik je došao do vođstva u 57. minutu. Pogodio je Popović, na oduševljenje navijača Čelika, popularnih “Robijaša”, koji su bodrili svoj tim na Koševu.

Samo dvije minute kadnije Sarajevo je pogodilo stativu, Kovačević je šutirao, ali nedostajalo je malo sreće da izjednači.

Bordo tim je na izjednačenje čekao do 68. minuta, a kada je pogodio Benko.

U drugom poluvremenu nije bilo mnogo uzbuđenja, a onda infarkt završnica!

Čak šest minuta sudijske nadoknade igralo se na Koševu, a bukvalno u posljednjim trenucima Sarajevo je stiglo do pobjede.

Strelac je bio Haris Harba, momak koji je stigao ove zime na Koševo u ekipu Miodraga Ješića. Ispostaviće se da je to bio pun pogodak.

Sarajevo se ovom pobjedom popelo na treće mjesto koje dijeli sa bijeljinskim Radnikom, koji ima lošiju gol razliku, ali i utakmicu manje.

Fudbaleri Borca doživjeli ubjedljiv poraza na Otoci. Olimpic je slavio 3:0, Raspudić isključen. Željo sa penala do tri boda protiv Veleža. Dvije "nule" u 20. kolu Premijer lige BiH.

Banjalučki Borac je u problemu. Crveno-plavi poslije remija sa liderom Slobodom, ni u drugom meču proljećnog dijela sezone u Premijer ligi BiH nisu ostvarili prijeko potrebnu pobjedu.

Umjesto toga – poraz. Olimpik je u meču 20. kola Premijer lige BiH slavio sa ubjedljivih 3:0 i gurnuo Borac još dublje ka dnu tabele. Da stvar bude gora po Banjalučane, Boris Raspudić je isključen i neće moći da pomogne svom timu na sljedećem meču.

Prije početka meča sudiji Darku Obradoviću koji je na ovom meču bio peti arbitar predstavnici Olimpica uručili su zahvalnicu jer je nedavno na meču juniorske lige njihovom mladom igraču spasio život brzom intervencijom.

Iako je Borac bio nešto bolji rival u prvih pola sata, domaćin je poveo u 29. minutu preko Veldina Muharemovića.

Propustio je Toni Jović dobru šansu prije vodećeg gola domaćih, a i nakon primljenog pogotka crveno-plavi nisu posustajali, ali lopta nije htjela u gol Sarajlija.

Prvih 35 minuta utakmice posmatrao je i selektor BiH Mehmed Baždarević, koji je potom napustio stadion na Otoci, a sutra će gledati duel Slobode i Radnika u Tuzli.

U drugom dijelu igralo se borbeno na obje strane, a bilo je i sitnih varnica na terenu, srećom sve se brzo smirilo bez većih posljedica.

Na isteku jednog sata igre veliki peh za Borac! Boris Raspudić je zbog starta kao posljednji igrač odbrane zaradio direktan crveni karton i Banjalučani su ostali sa desetoricom.

Olimpic je to iskoristio i deset minuta kasnije stigao do drugog gola preko Anđušića, koji se najbolje snašao u gužvi u šesnaestercu i matirao Ružića. U drugom poluvremenu viđena je i jedna sporna situacija, igrači Borca pri rezultatu 2:0 tražili su jedanaesterac zbog navodnog igranja rukom domaćina, ali sudija se nije oglasio.

Sudbinu Borca na ovom meču zapečatio je Uzelac pet minuta prije kraja pogotkom za 3:0. Borac je na ovom meču imao veliku podršku svojih vjernih navijača, popularnh "Lešinara", ali nažalost nije opravdao njihova očekivanja.

U finišu prvog poluvremena Drina je povela protiv Slavije golom Slavka Čulibrka i tako nagovijestila nastavak odličnih izdanja na početku drugog dijela sezone. Ipak, Zvorničani nisu izdržali svih 90 minuta, već minut manje.

Slavija je minut prije kraja sa bijele tačke stigla do remija 1:1, a strelac je bio Pušara.

Jedanaesterac je odlučio i meč u Vrapčićima, gdje je Velež uprkos svim problemima prikazao herojsku igru i odlijevao zahuktalom Željezničaru.

“Rođeni” su u prvom poluvremenu čak zaprijetili. Veliku šansu imao je mladi Tarik Isić u 35. minutu, kada je izašao sam pred golmana gostiju, ali je Vedran Kjosevski sjajnom intervencijom spasio svoj gol.

Željezničar je napadao, a do tri boda došao je iz jedanaesterca koji je opravdano dosuđen nakon što je Kosorić šutirao, a lopta pogodila jednog igrača domaćih u ruku. Siguran realizator za !:0 i tri boda u Mostaru bio je Bekrić.

Mladost i Vitez odigrali su bez golova, kao i Travnik i Rudar Prijedor.

PREMIJER LIGA BIH - 20. KOLO:

Travnik - Rudar Prijedor 0:0

Drina - Slavija 1:1 (1:0)
/Ćulibrk 42 – Pušara 89 penal/

Olimpik - Borac 3:0 (1:0)
/Muharemović 29, Anđušić 70, Uzelac 85/

Mladost - Vitez 0:0

Velež - Željezničar 0:1 (0:0)

/Bekrić 59 penal/

Sarajevo – Čelik 2:1 (0:0)

/Benko 69, Harba 90+5 – Popović 57/

Nedjelja:

15:00 Sloboda - Radnik
17:00 Široki Brijeg - Zrinjski

TABELA: Sloboda (-1) 41, Zrinjski (-1) 40, Sarajevo 38, Radnik (-1) 38, Široki Brijeg (-1) 36, Željezničar 34, Čelik 29, Slavija 29, Vitez 27, Mladost 27, Olimpik 22, Borac 19, Travnik 19, Rudar Prijedor 17, Drina 13, Velež 8.

Komentari / 0

Ostavite komentar