Поништена одлука о подизању крста

Македонска Влада ноћас је на хитној сједници донијела одлуку о поништавању рјешења скопске општине Бутел о изградњи металног крста на кружном току на улазу у општину.

Регион 05.03.2016 | 09:30
Поништена одлука о подизању крста

Одлука је донесена због противљења члана владајуће коалиције, највеће политичке формације Албанаца - Демократске уније за интеграцију /ДУИ/ о изградњи вјерског симбола у мултиетничкој општини.

Демонстранти Албанци, који су прије двије вечери затрпали темеље за изградњу крста, висине 55 метара, срушили ограду, поставили шаторе и албанску заставу на мјесту гдје је било планирано постављање овог православног обиљежја, након ове одлуке напустили су камп.

Потпредсједник ДУИ и предсједник скопске општине Чаир Иџет Меџити, који је са групом партијских функционера предводио протест, рекао је да је постигнут институционални договор уз посредовање међународне заједнице и да се демонстранти повлаче због Задушница, како не би дошло до сукоба, имајући у виду да преко те раскрнице пролази много грађана који иду на гробље.

У синоћним сукобима демонстаната Албанаца и Македонаца, који су организовали контра-протест с циљем одбране одлуке о изградњи вјерског обиљежја, повријеђене су три особе.

На подручју Скопља већ су изграђена два крста, од којих је најимпресивнији на узвишици Водно, који се види из скоро свих дијелова града.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

уг

05.03.2016 09:11

И треба ово Македонији . Потрчали су да се одвоје од Србије . Сад нека им Шиптари командују и уводе ред .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Азими Аљети

05.03.2016 09:23

У сред македонске земље порушише им темеље и пободоше албанске заставе! Македонци су јаднији чак и од Срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

05.03.2016 13:05

Влада демантује и да се састала.

ОДГОВОРИТЕ