Ексклузивно: Влада Републике Српске тражи нови сумњиви кредит вриједан милијарду КМ

Влада Републике Српске упустила се поново у тајне преговоре, који се одвијаја од почеткка ове године у циљу изналажења кредитних средстава, јер је очито да су владине касе празне.

Република Српска 04.03.2016 | 22:01
Ексклузивно: Влада Републике Српске тражи нови сумњиви кредит вриједан милијарду КМ

Како БН телевизија сазнаје активности, које влада тајно предузима одвијају се са предсједником борда директора швајцарског фонда ТАННИВЕЛ ФИНАНЗХОЛДИНГ СЦХWЕИЗ" ЗУГ Витом Миколијем.

Преговарач у име владе је министар финансија Зоран Тегелтија који од овог фонда тражи кредит у износу између 350 и 500 милиона евра, с роком отплате од 10 до 15 година и каматом између 2,5 и 3 %.

Састанак Тегелтије и Миколија је одржан 11. фебруара и услиједио је након писма, који је у посједу БН телевизије, а у коме је швајцарски фонд обавијестио Тегелтију о условима кредитног аранжмана.

Према нашем сазнању, контакт са овим фондом из Швајцарске Тегелтија је остварио посредством италијанског власника новоизграђене фабрике феросилицијума у општини Мркоњић Град.

Постоји оправдана сумња да се ради о још једном "јаловом" покушају и сумњивом фонду али овај пут из Швајцарске, као што је био случај лажног кредита од 500 милиона долара код америчког фонда Глобал Банцорп Цоммодитиес Анд Инвестментс Инц.

Да има разлога за сумњу да је на помолу још један скандал у режији министра Тегелтије најбоље свједоче доступни подаци о овом фонду.

На регистру фирми МОНЕYХОУСЕ о овом Фонду је наведено да му је капитал 100 хиљада швајцарских франака, да се у привредном регистру налази од 1995. године и да је прије овог имена три пута мијењао назив (прво АЛБАТОЦ БК АГ, затим РАИНТЕX ГРОУП ЛТД, а након тога ВИЗУАЛ ФАЦТОРY АГ).

Не постоје подаци о финансијским пословима као ни референце о пословном кредибилитету, а фонд је регистрован као акционарско друштво.

С обзиром да му је капитал 100.000 швајцарских франака тешко је вјеровати да овај фонд има потенцијал да кредитира Тегелтијину владу са око пола милијарде евра јер би тај кредит био већи од капитала овог фонда за 1114 пута.

По свему судећи на помолу је још једна брука Додикове владе и његовог министра финансија који су одговорни што је Република Српска доведена у тешко финансијски стање.

Аутор: БН ТВ

Коментари / 44

Оставите коментар
Name

онако

04.03.2016 21:14

Исти ови назови свицарци ходају ових дана около и нуде паре неким фирмама по 1,6%, наравно уз одредјене гаранције. И влада даје гаранције и то дрзавне. Коме иде разлика до 3%?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дсс

04.03.2016 22:47

Да би се показао да је он велики баја, у рату измедју њега његове партије,са опозицијом и медјународним факторима, Додик је довео Рс у дузницко ропство из којег се извуци немозе. Овај покусај води само унистењу РСа. Е стварно је велики буздован.Комунисти су рекли недај сељаку да води дрзаву јер це бити опљацк ана и оста це само спрзена земља. Тацно.

Name

сале

05.03.2016 01:59

Колико се ја разумијем у медјународно банкарство, влада РС која је ентитска, уопсте не мозе давати дрзавне гаранције - гаранције које су признате у медјународном банкарском пословању него то мора урадити орган који је на нивоу дрзаве БХ. А одлуку о задузењу доноси скупстина БХ, а не скупстина РС

Name

Црни Дјордје

05.03.2016 07:36

Нису Свајцарци ти који нуде повољне (преварантске) кредите, него италијани који се представљау као Свајцарци. Ако се удје на званицни дрзавни сајт регистрованих фирми Свајцарске (Зефиx) и укуца назив те фирме, осим сто је фирма неколико пута мијењала назив, доцицемо до јос неких занивљивих података. Нпр.:Да је прије овог италијана Миколија,предсједник управе био неки Рус Бабасов Баласх, па и наса нека Сандра Млодзик; да је фирма 2010 (прије пет година) била под ликвидацијом и стецајом; да је садасњи предсједник управе једини потписник; да фирма није регистрована за давање кредита него као холдин ради уцесца у власниству других фирми; да фирма нема ни своје просторије него јој је сједисте на адреси неког "Треуханд-а" (фирме од повјерења које воде и по стотине таквих оффсхоре фирми); да је сједисте фирме у Зугу познатом по порески или фискални рај;, итд. Ево тих података. (хттп://www.хразг.цх/wебсервицес/инет/ХРГ/ХРГ.асмx/гетХРГПДФ?цхнр=1703020037&амт=170&тоБеМодифиед=0&валидОнлy=0&ланг=3&сорт=0). Фирме које цесто мијењају имена најцесце су фирме које "упрљају" претходно име па онда тиме "замецу траг", или се ради о цестој промјени власниства (опет да се заметне траг) кад су извори средстава или власници сумњивог поријекла, или су из неких разлога процесуирани. Мозе да се ради и о неким преварантима (сто је цеста појава кад су Италијани у питању) који ти нуде огромне паре по принципу: "ми цемо вама дати огроман повољан кредит. Да бисте га добили треба да нам авансно уплатите неку суму за покреце троскова". Кад и ако им то уплатите, висе никад их не видите. Мозда промијене име фирме, амозда и своје лицно име, па и лицни опис. Кад су у питању дрзавни званицници (као у овом слуцају) онда се договори и провизија тог дрзавног функционера. наравно, то не знаци да је неко од насих мазн'о лову, али то је цеста пракса. Ово помало смрди, а народ вољи "хљеба и игара". Па кад волите, изволите.

Name

Тртз Милева

05.03.2016 07:44

То срозавање да се од којекаквих бјелосвјетски каламуња тразе кредити је само доказ да Баја нема приступа ни једном озбиљном фонду, а да је догорило до ноката. Медјународни фактори иду на то да се "будзетлије" побуне због неисплацивања плата и пензија, па да га народне масе скину. Али су се мало прерацунали. баја има седам зивота и "главу даје крајину не даје". Другим ријецима : даје РС али своју гуз... цува. Видјецемо ста це се даље десавати, ал' је оцигледно да ми у БиХ немамо ни медјународну заједницу ни опозицију. И зато це нама Баје да владају јос сто година. Ко нам је крив кад немамо му... да своју судбину узмемо у своје руке.

Name

Гудало

04.03.2016 21:15

Људи који воде дрзаву морају се сналазити. Ста ради опозиција која је у власти на нивоу БиХ ста су урадили за РС-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е мој Гудало

04.03.2016 21:38

Опозиција нема могућности за малверзације на нивоу државе БиХ, тамо се ипак зна за неки ред (нису златни, ал су за Рудоњу Свет Сава кад је до поштења). Да се мало спусти на земљу, можда би и Лакташенку припазили преко ММФ-а, овако слабо... Он би мало да Бакиру псује мртвог оца, да људима укида право на језик, да блокира све реформе... сада нека га продува господину Жељки Цвијановићу. Његово србовање пролази само на планинама, нико други га не спомиње. Не треба велика школа да се види колика је разлика између ФБиХ и РС, колико су људи у Федерацији финансијски јачи и намазанији. Није се бости са рогатим...

Name

Гудало

04.03.2016 21:53

Бежи бре, будало!

Name

Е мој Гудало

04.03.2016 23:23

Е баш нека си ми рекао, бре...

Name

коЛектор

05.03.2016 08:13

За два мандата (ОСАМ?! година) владавине СНСД-а и њихових сателита на нивоу БиХ, ми смо једноставно процвјетали!

Name

ми6

04.03.2016 21:31

Ко це то вратити?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рудоња

04.03.2016 22:15

Србија це то намирити ?!

Name

.

04.03.2016 22:27

Цуј ко? Па МИ...неце ваљда додик из свог дзепа

Name

Лука

04.03.2016 21:31

Висе јадници немају код кога ни да се задузе!? Страсно докле су нас довели! Теско генерацијама испред нас.Продадосе нам и родјену дјецу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вито Цорлеоне

04.03.2016 21:37

Нема од тог ниста. само јос једна подвала у низу, није нико луд дати толику суму неком ентитету у нај сиромаснијој дрзави Европе..,

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

04.03.2016 21:44

Пара нема -СНСД банда се хвата за сламку спаса!Милионе појео Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вито 2

04.03.2016 22:02

задатак је наћи паре било гдје,да се покрије силни губитак на свим линијама власти.Ако треба задужити се и код црног ђавола само да се остане на власти.Силазак са власти је катастрофа,знају завршиће у казамату.Ови су опасни,неће ово завршити на добро.

Name

Милан

04.03.2016 21:59

Ови ће горети у паклу, све су покрали.Банду треба што пре отјерати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

05.03.2016 00:59

Не треба их отјерати него похапсити.

Name

Петар

04.03.2016 22:10

Сумњиви сте ви из опозиције. Ко о чему ви о поштењу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ливада

04.03.2016 22:25

Неписмењаци и криминалци никако да одустану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕЛЕ

04.03.2016 23:25

Имају они пара.Нека активирају паре које су узели за ових 10 година,ето десет милијарди,а не милијарда.Толико се налази у првих 10 људу СНСД-а и њиховиј тајкуна,НАШИХ ПАРА.Све ће се то доказати на суду/сарајевском/ако бог да.Додик,Шкрбић,Шпирић,Радмановић,Мајкићка,Новић,Марковићка,Давидовић,Гврановић,па и мали Рачић,млађани Радојчић,па тајкуни сви редом који се крију под називом бизнисмени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ПЕЛЕ

05.03.2016 04:59

Браво Пеле дриблас их као Роналдо па нека Тегелтији пусти Каја паре сто покрали и однијели у Словенију само нека то дају као кредит па опет и тај кредит нека покраду сто пре да би Тегелтија сто пре славио 100 милона украдених уздравље мајстори ал изгледа да це вас вироза звана Сипа захватити.

Name

Дода јуниор

04.03.2016 23:51

Не вјерујем док Милорад не објави на пресс конференцији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Републиканац

05.03.2016 03:21

Нема сумње у вјеродостојност ове информације. БН је у истраживачком смислу направила доста. Очигледно је да се воде тајни покушаји и да се финансијска стабилност Српске тешко одржава. Поред покушаја са ММФ, мора се наћи и додатни новац. Покушаји преко Русије, Кине а потом и сумњивог фонда, руско-америчког су неуспјешни. Занимљиво је да СзП као опозиција није имала ову информацију и да до сада није реаговала. Видјећемо да ли ће кренути у неку озбиљнију анализу и реакцију. Српска мора бити опрезна са сумњивим аранжманима и никако не смије доћи у ситуацију да са прљавим новцем располаже. Потребно је знати да, у доста случајева, овакви фондови служе за прање пара. Српска се може наћи у ланцу интернационалне активности прања пара. Ову информацију треба СИПА и остале агенције задужене за борбу против прања пара да узму као иницијалну информацију и да крену са радом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

05.03.2016 05:53

Гудало Види се да си од коњског репа име ти је право.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гудало

05.03.2016 09:48

ре_борац за разлику од тебе коњ спада у племените зивотиње.

Name

Пипссссс за муве

05.03.2016 06:34

Ево ближе се избори , па је важно доћи до неке кинте, било како. Нема њима спаса , ал ни нама са њима. Треба их што прије нокаутирати, јер се са њима агонија само продубљује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еколог

05.03.2016 06:38

Од Бакинаца читавом РС шири се опасан смрад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.рудоња

05.03.2016 06:53

Ти као да имас рогове на глави рудоњо један

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

05.03.2016 07:11

А сада нешто конкретно. Фирма постоји на адреси Унтермüли 9 у мјесту Зуг. То је тзв. фирма "поштанско сандуче". Нема канцеларије, нема телефон. Дубиоза и превара једноставно речено. Кантон Зуг је познат по том систему пословања, по тим фиктивним фирмама. Ако је тачно да су власти са њима биле у контакту или да желе са њима нешто да одраде онда је то дно дна. Не може се више потонути. Или избија полако али сигурно паника на броду који тоне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тр

05.03.2016 08:47

Ове паре неће само за крпљење буџета, него и за куповину гласова на идућим изборима. Ова власт је и прије неколико година хтјела подићи кредит од неколико милијарди марака и то би био крај Р.С. Народе - ова лудост се мора онемогућити по сваку цијену!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Марко

05.03.2016 09:07

Па ако су толико лоси неце имати за кредит и сто бринете толико не дајемо ми њима кредит него они нуде нама,ко дају повољно и узецемо ако легну паре и врацацемо ту је циста рацуница.Па ове банке сто су пропале а давале кредите несто не видим да кукају они сто су узели кредит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

расплет

05.03.2016 10:27

Зато се Милету не суди. Зато судови не раде, јер нема ко да их плати. Инцко цека потпуни банкрот Додика.. Тотални колапс је на помолу.Влада це се сама од себе распасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОДГОВОРНОСТ

06.03.2016 08:48

И ТРЕБА ДА СЕ вЛАДА РАСПАДНЕ ЈЕР ЈУ ЧИНЕ ЛОПОВИ. ОНИ СВИ РЕДОМ ТРЕБА ДА ОДГОВАРАЈУ. А НЕ ДА НЕКАЖЊЕНО ОДУ И ОСТАВЕ НАРОД У ГЛИБУ КОЈИ СУ ОНИ НАПРАВИЛИ.

Name

Освијестен

06.03.2016 11:02

Па људи, не знам коме до сада није јасно да влада МОРА (због криминалних радњи) да "побиједи" и на овим локалним изборима, а да би то могла требају јој паре за куповину ПРЕЛЕТАЦА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

гоги

06.03.2016 14:19

иза овог фонда се крију они који су у шећерани Бијељина били 2010године са планом да врате оно што им је одузео суд због прања новца.доказ томе је да су их примили у Министарству пољопривреде РС на челу са министром Мирјанићем којег је на ту дужност предложио министар из 2010 госп.Пухалац преко којег су перачи новца и дошли у Шећерану.циљ је да Влада препусти Шећерану за миноран износ да би перачи новца даљом продајом Шећеране вратили своје трошкове из 2010 и ове које ће имати сада.Прича о кредиту од милијарде је бацање прашине у очи да прикрије стварну улогу у буквално отимању Бијељинске Шећеране која се покушава преко тог фонда који иначе није ни регистрован за пружање услуга кредитирања.Нека министар Мирјанић прима представнике фонда и прави са њима план како да преузму Шећерану у стечају али нека то и јавно објави а не дискретно јер је јасно да министар гледа себе и свога ментора јер је досада издао сваку државу којој је служио јер је вјеран само својој похлепи,Интерес народа Семберије и јавни интерес за њега су смијешни јер он на измаку свога живота и каријере гледа шта би још узео за себе.Јадно,Народе препознај то сабери се и ријеши се тог корумпираног зла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПХП

06.03.2016 14:33

Прије су задузивали нас и дјецу. Сада мало ако будемо имали унучад да имају шта враћати. А праунуцад политичара неморају радити дједови им успјешни бизнисмени. Бјежите народе ко де може ту робовање почиње имали каква жена за папире да се договоримо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сцхwеиз

06.03.2016 15:58

Да ови исти назови свицарци,уцествују у пројектима и нуде паре Фирмама у Аустрији,Њемацкој и Сцхwеиз,ви сто паметујете немозете 300еур,скупити.Погледајте колке су вам камате по банкама у РС,молите бога да људи одобре,то је устеда за владу од 100милиона еура!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ларрy Фоx

24.07.2016 22:21

Јесте ли покушали добити кредите од банака без успјеха? Хитно потребан новац да бисте добили из дуга? Требате новац за проширење или оснивање властитог посла? Добити зајам од једног од водећих УК зајам твртки. За више информација, молимо контактирајте путем е-маила: ларрyфоx2016@хотмаил.цом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сир јоел Wиллиамс

05.11.2016 10:51

Да ли је потребно хитно финансијски кредит? * Врло брз и непосредан пријенос на свој банковни рачун * Отплата почиње осам мјесеци након што сте добили новац банковни рачун * Ниска каматна стопа од 2% * Дугорочни отплате (1-30 година) Дужина * Флексибилни услови кредита и мјесечне уплате *. Колико дуго је потребно да се финансира? Након подношења захтјева за кредит Можете очекивати прелиминарни одговор мање од 24 сата средства у 72-96 сата након пријема информације које су им потребне од тебе. Контактирајте ово легитимна и лиценцирана компанија, овлаштени дати финансијску помоћ свима За више информација и захтјев за кредит образац Е-маил: цасхфирмарена@гмаил.цом Срдачан поздрав Сир Јоел Wиллиамс ЦАСХ ТВРТКА КРЕДИТ ЦОМПАНY ЦЕО Тел: +60182913326 Е-маил: цасхфирмарена@гмаил.цом Wебисите: цасхфирмарена.wордпресс.цом

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕСТХЕР ПАТРИЦК

24.12.2016 07:45

Здраво, Ја сам госпођа Естхер Патрицк, приватни зајам зајмодавац који даје живот вријеме прилика кредита. Требате ли кредит хитно да плати своје дугове или вам је потребан кредит за побољшање вашег пословања? Ви сте били одбијен од стране банака и осталих финанцијских институција? Требате ли консолидација зајам или хипотеку? у потрази за више јер смо овдје да би све своје финанцијске проблеме ствар прошлости. Ми посудити средства појединцима којима је потребна финанцијска помоћ, која имају лоше кредитне или је потребна новца за платити рачуне, да улагати у пословање по стопи од 2%. Желим користити овај медиј обавијестити вас да смо пружити поуздану и корисница помоћи и да ће бити спремни понудити кредит. Дакле, обратите нам се данас путем е-маила на: (естхерпатрицк83@гмаил.цом)

ОДГОВОРИТЕ
Name

патрициа

02.02.2017 07:23

УГОВОР О КРЕДИТУ НОВЦА, БЕЗ ПРОТОКОЛА И ХИТНО Да помогне пријатељима у свијету, усудио бих се објавити мој приједлог је на својим wеб страницама, а то уопће није виц, али озбиљан и искрен понуду кредита између појединаца. Желим да сви људи, озбиљно, ја сам даје кредите између појединаца, ја сам банкар овисно о, ја сам тренутно заузима позицију директор за ревизију и јединица рачуноводства банке. Ви сте одбили банке, а желите имати кредит како би задовољили своје потребе-било није проблем, без обзира на ваше финанцијско стање. Предлажем потрошачки кредити, комерцијални кредити, међународни кредити и зајмови ексклузивни образовних Кредита . Предлажем кредити доступни за твртке, људи, друге јавне и приватне, и многи други. Ја сам за вас, контактирајте са мном како је могуће брже . Адреса е-поште : фауре_патрициа@оутлоок.фр Добили поштовањем

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЕЛЛИЕР

14.11.2020 14:09

ПОМОЋ ПОЈЕДИНЦИМА КОЈИ ПОТРЕБАЈУ КРЕДИТ ЗА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈУ ПРОЈЕКТА ИЛИ ПОТРОШАЧКОГ КРЕДИТА Поздрав; Да би вам помогао да превазиђете разне финансијске бриге и суочити се са својим циљевима за будућност у оквиру без потешкоћа, Предајем кредитну понуду (појединцима, компанијама, као удружења) у потешкоћама или желећи помоћ за решавање неке од њихових финансијских проблема или да започну посао. - Избор износа у распону од 5.000,00 до 1.000.000,00. - Избор рока отплате: највише 40 година. - Годишња стопа отплате 3% камате. Имајући ово на уму, молим вас да ми пишете на моју е-адресу ако сте заинтересовани или у потреби. Е-адреса: каринецеллиер001@гмаил.цом срдачно

ОДГОВОРИТЕ