Статистика је жестоко против Зидана!

Најгори почетак Реаловог тренера од 2009. године! Бољи су били и Рафа Бенитез и Карло Анчелоти и Жозе Мурињо и Мануел Пелегрини!

Фудбал 05.03.2016 | 19:20
Статистика је жестоко против Зидана!

Зинедин Зидан на удару критика. У клубу великом попут Реала и најмања грешка може бити кобна. Камоли пораз у Мадрилењу. Чим се то десило, мадридски медији су кренули да копају тражећи податке којима би могли да поткрепе тврдње о не баш идеалном послу који легендарни Француз обавља на стадиону “Сантјаго Бернабеу“. Статистика је помогла.

Бројке, наиме, говоре да је Зизу у првих 10 утакмица за Реаловим кормилом освојио свега 23 од 30 расположивих бодова. Ако у те бодове рачунамо и победу над Ромом у осмини финала Лиге шампиона. Изгубио је од Атлетика, играо нерешено на гостовањима код Бетиса и Малаге, савладао Депортиво, Спортинг, Еспањол, Гранаду, Атлетик Билбао, Леванте и Рому у Лиги шампиона.

Жозе Мурињо је у овом сегементу био најјачи. Освојио је чак 26 бодова, киксао само на дебију против Мајорке, па против Левантеа, оба пута код куће. Савладао је Осасуну, Ајакс, Еспањол, Депортиво, Милан, Реал Сосиједа, Малагу и Оксер.

Карло Анчелоти се зауставио на коти 25, али је имао и нешто тежи распоред у домаћим такмичењима. И није га баш добро прегрмео. Играо је нерешено на Виљареаловом Мадригалу, код куће изгубио од Атлетика. Савладао је Бетис, Гранаду, Атлетик Билбао, Галатасарај, Хетафе, Елче, Копенхаген и Леванте.

Рафа Бенитез и Мануел Пелегрини могу да се похвале са по 24 бода, једним више од Зидана. Пелегрини је имао осам победа (Депортиво, Еспањол, Цирих, Херез, Виљареал, Тенерифе, Марсељ и Ваљадолид), али је изгубио од Севиље и Милана. Бенитез се провукао без пораза, али је ремизирао са Спортингом, Малагом и Атлетиком, а савладао Бетис, Еспањол, Шахтјор, Гранаду, Атлетик Билбао, Малме и Леванте.

Занимљиво, нико у тих првих десет није за ривала имао Барселону.

Коментари / 0

Оставите коментар