Statistika je žestoko protiv Zidana!

Najgori početak Realovog trenera od 2009. godine! Bolji su bili i Rafa Benitez i Karlo Ančeloti i Žoze Murinjo i Manuel Pelegrini!

Fudbal 05.03.2016 | 19:20
Statistika je žestoko protiv Zidana!

Zinedin Zidan na udaru kritika. U klubu velikom poput Reala i najmanja greška može biti kobna. Kamoli poraz u Madrilenju. Čim se to desilo, madridski mediji su krenuli da kopaju tražeći podatke kojima bi mogli da potkrepe tvrdnje o ne baš idealnom poslu koji legendarni Francuz obavlja na stadionu “Santjago Bernabeu“. Statistika je pomogla.

Brojke, naime, govore da je Zizu u prvih 10 utakmica za Realovim kormilom osvojio svega 23 od 30 raspoloživih bodova. Ako u te bodove računamo i pobedu nad Romom u osmini finala Lige šampiona. Izgubio je od Atletika, igrao nerešeno na gostovanjima kod Betisa i Malage, savladao Deportivo, Sporting, Espanjol, Granadu, Atletik Bilbao, Levante i Romu u Ligi šampiona.

Žoze Murinjo je u ovom segementu bio najjači. Osvojio je čak 26 bodova, kiksao samo na debiju protiv Majorke, pa protiv Levantea, oba puta kod kuće. Savladao je Osasunu, Ajaks, Espanjol, Deportivo, Milan, Real Sosijeda, Malagu i Okser.

Karlo Ančeloti se zaustavio na koti 25, ali je imao i nešto teži raspored u domaćim takmičenjima. I nije ga baš dobro pregrmeo. Igrao je nerešeno na Viljarealovom Madrigalu, kod kuće izgubio od Atletika. Savladao je Betis, Granadu, Atletik Bilbao, Galatasaraj, Hetafe, Elče, Kopenhagen i Levante.

Rafa Benitez i Manuel Pelegrini mogu da se pohvale sa po 24 boda, jednim više od Zidana. Pelegrini je imao osam pobeda (Deportivo, Espanjol, Cirih, Herez, Viljareal, Tenerife, Marselj i Valjadolid), ali je izgubio od Sevilje i Milana. Benitez se provukao bez poraza, ali je remizirao sa Sportingom, Malagom i Atletikom, a savladao Betis, Espanjol, Šahtjor, Granadu, Atletik Bilbao, Malme i Levante.

Zanimljivo, niko u tih prvih deset nije za rivala imao Barselonu.

Komentari / 0

Ostavite komentar