Ко ће бити селектор Шпанаца након Дел Боскеа?!

"Волео бих да Дел Боске настави посао, али била би ми част да га наследим", рекао је Хоакин Капарос.

Фудбал 05.03.2016 | 18:00
Ко ће бити селектор Шпанаца након Дел Боскеа?!

Хоакин Капарос главни је кандидат да после првенства Европе на месту селектора фудбалске репрезентације Шпаније замени одлазећег Висентеа Дел Боскеа.

Угледни лист Ас пише је председник Фудбалског савеза Шпаније Анхел Марија Виљар одустао од намере да промени одлуку Дел Боскеа о одласку, због чега му је први пик Капарос.

Шпански савез верује да би бивши тренер Севиље, Виљареала и Билбаа био добар потез јер воли рад са млађим играчима, а управо се очекује смена генерација у репрезентацији.

"Волео бих да Дел Боске настави посао, али била би ми част да га наследим. То би ми био највећи изазов у каријери након што сам 15 година водио тимове у Примери. Имам пријатељске односе са Савезом и нећу се двоумити уколико ми Виљар понуди функцију селектора", рекао је Капарос за Ас.

Поред Капароса, на листи се налазе Ернесто Валверде из Билбаа, Пако Хименес из Рајо Ваљекана и Унаији Емери, али сва тројица имају чврсте уговоре са клубовима.

Искусни стручњак нема ангажман од јануара када је добио отказ у Гранади, а исто је прошао у последња два клуба (Леванте, Мајорка).

Остаће упамћено да је у сезони 2013/2014 са Левантеом био најпријатније изненађење у Примери, као и један од најзаслужнијих за почетак успеха Севиље од 2000. године.

Коментари / 0

Оставите коментар