Ko će biti selektor Španaca nakon Del Boskea?!

"Voleo bih da Del Boske nastavi posao, ali bila bi mi čast da ga nasledim", rekao je Hoakin Kaparos.

Fudbal 05.03.2016 | 18:00
Ko će biti selektor Španaca nakon Del Boskea?!

Hoakin Kaparos glavni je kandidat da posle prvenstva Evrope na mestu selektora fudbalske reprezentacije Španije zameni odlazećeg Visentea Del Boskea.

Ugledni list As piše je predsednik Fudbalskog saveza Španije Anhel Marija Viljar odustao od namere da promeni odluku Del Boskea o odlasku, zbog čega mu je prvi pik Kaparos.

Španski savez veruje da bi bivši trener Sevilje, Viljareala i Bilbaa bio dobar potez jer voli rad sa mlađim igračima, a upravo se očekuje smena generacija u reprezentaciji.

"Voleo bih da Del Boske nastavi posao, ali bila bi mi čast da ga nasledim. To bi mi bio najveći izazov u karijeri nakon što sam 15 godina vodio timove u Primeri. Imam prijateljske odnose sa Savezom i neću se dvoumiti ukoliko mi Viljar ponudi funkciju selektora", rekao je Kaparos za As.

Pored Kaparosa, na listi se nalaze Ernesto Valverde iz Bilbaa, Pako Himenes iz Rajo Valjekana i Unaiji Emeri, ali sva trojica imaju čvrste ugovore sa klubovima.

Iskusni stručnjak nema angažman od januara kada je dobio otkaz u Granadi, a isto je prošao u poslednja dva kluba (Levante, Majorka).

Ostaće upamćeno da je u sezoni 2013/2014 sa Levanteom bio najprijatnije iznenađenje u Primeri, kao i jedan od najzaslužnijih za početak uspeha Sevilje od 2000. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar