ДК: Ноле сигуран за вођство Србије од 1:0

Српски тенисер Новак Ђоковић донео је први поен Србији у мечу са Казахстаном у оквиру првог кола Дејвис Купа.

Тенис 04.03.2016 | 17:00
ДК: Ноле сигуран за вођство Србије од 1:0

Први рекет света победио је Александра Недовјесова са 6:1, 6:2, 6:3

Следи дуел Виктора Троицког и Михаила Кукушкина, а сусрет између Србије и Казахстана наставља се током викенда.

У суботу се игра дубл меч, док су у недељу на програму преостали дуели у синглу.

Ђоковић је брзо стигао до вођства у сетовима, брзим брејком стекао је предност и допустио противнику да освоји само један гем. Иако је током меча имао проблема са раменом, због чега му је током пауза помаоагао физиотерапеут, први рекет света лако је освојио и други сет. Нешто већа борба виђена је у трећем сету, Казахстанац је покушао да пружи озбиљнији отпор, али Ђоковић је без проблема донео победу и први поен Србији.

Новак је брзо повео са 1:0, али га је Недовјесов притискао. Судија је на гем лопти српског тенисера проценио да је аут, али је Казахстанац признао да је Новакова лопта била у терену, па је први рекет света освојио свој први сервис гем. Већ у наредном гему, српски тенисер је дуплирао своју предност, направивши брејк против нервозног Казахстанца, а потом је наставио низ захваљујући сјајном сервису.

Недовјесов је у четвртом гему прекинуо Новаков низ, али само накратко, пошто је Ђоковић наставио да одлично сервира и одржава своју предност. У шестом гему је брзо стигао до шанси за брејк, које је Казахстанац одбранио и изједначио, али је Новак баш тада везао два сјајна поена за 5:1, а већ у наредном гему је одсервирао за први сет.

Казахстански тенисер је успео да освоји гем на старту другог сета, упркос томе што му је Новак пружио велики отпор, али шансу да угрози српског тенисера није имао, пошто је Ђоковић за минут и по стигао до 1:1. Уследио је гем који је трајао 12 минута, који је добио Недовјесов после низа преокрета, а Новака је мучио бол у рамену, али га то није спречило да после сигурног сервис гема направи брејк и поведе са 3:2.

Српски тенисер је од тада само наставио низ, направио је још један брејк два гема касније и дошао у прилику да сервира за сет у осмом гему. Новак је потом и освојио други сет без изгубљеног поена у последњем гему са 6:2.

Недовјесов је без већих проблема повео на старту трећег сета, а Новак је у једном тренутку у том гему проклизао, чинило се да повредио зглоб, али је брзо показао да је све у реду. Казахстанац је у гему који је следио изборио прву брејк лопту на мечу, али је Новак са три лака поена узвратио за изједначење 1:1.

Велика борба виђена је у трећем гему и из трећег покушаја српски тенисер прави брејк, а потом је брзо повећао предност на 3:1, а Недовјесов је узвратио сигурним сервис гемом.

Није се Казахстанац предавао ни у наставку и није допуштао Ђоковићу да му још једном одузме сервис, тако је било све до деветог гема којим је српски тенисер и стигао до победе и првог поена за Србију.

Коментари / 0

Оставите коментар