DK: Nole siguran za vođstvo Srbije od 1:0

Srpski teniser Novak Đoković doneo je prvi poen Srbiji u meču sa Kazahstanom u okviru prvog kola Dejvis Kupa.

Tenis 04.03.2016 | 17:00
DK: Nole siguran za vođstvo Srbije od 1:0

Prvi reket sveta pobedio je Aleksandra Nedovjesova sa 6:1, 6:2, 6:3

Sledi duel Viktora Troickog i Mihaila Kukuškina, a susret između Srbije i Kazahstana nastavlja se tokom vikenda.

U subotu se igra dubl meč, dok su u nedelju na programu preostali dueli u singlu.

Đoković je brzo stigao do vođstva u setovima, brzim brejkom stekao je prednost i dopustio protivniku da osvoji samo jedan gem. Iako je tokom meča imao problema sa ramenom, zbog čega mu je tokom pauza pomaoagao fizioterapeut, prvi reket sveta lako je osvojio i drugi set. Nešto veća borba viđena je u trećem setu, Kazahstanac je pokušao da pruži ozbiljniji otpor, ali Đoković je bez problema doneo pobedu i prvi poen Srbiji.

Novak je brzo poveo sa 1:0, ali ga je Nedovjesov pritiskao. Sudija je na gem lopti srpskog tenisera procenio da je aut, ali je Kazahstanac priznao da je Novakova lopta bila u terenu, pa je prvi reket sveta osvojio svoj prvi servis gem. Već u narednom gemu, srpski teniser je duplirao svoju prednost, napravivši brejk protiv nervoznog Kazahstanca, a potom je nastavio niz zahvaljujući sjajnom servisu.

Nedovjesov je u četvrtom gemu prekinuo Novakov niz, ali samo nakratko, pošto je Đoković nastavio da odlično servira i održava svoju prednost. U šestom gemu je brzo stigao do šansi za brejk, koje je Kazahstanac odbranio i izjednačio, ali je Novak baš tada vezao dva sjajna poena za 5:1, a već u narednom gemu je odservirao za prvi set.

Kazahstanski teniser je uspeo da osvoji gem na startu drugog seta, uprkos tome što mu je Novak pružio veliki otpor, ali šansu da ugrozi srpskog tenisera nije imao, pošto je Đoković za minut i po stigao do 1:1. Usledio je gem koji je trajao 12 minuta, koji je dobio Nedovjesov posle niza preokreta, a Novaka je mučio bol u ramenu, ali ga to nije sprečilo da posle sigurnog servis gema napravi brejk i povede sa 3:2.

Srpski teniser je od tada samo nastavio niz, napravio je još jedan brejk dva gema kasnije i došao u priliku da servira za set u osmom gemu. Novak je potom i osvojio drugi set bez izgubljenog poena u poslednjem gemu sa 6:2.

Nedovjesov je bez većih problema poveo na startu trećeg seta, a Novak je u jednom trenutku u tom gemu proklizao, činilo se da povredio zglob, ali je brzo pokazao da je sve u redu. Kazahstanac je u gemu koji je sledio izborio prvu brejk loptu na meču, ali je Novak sa tri laka poena uzvratio za izjednačenje 1:1.

Velika borba viđena je u trećem gemu i iz trećeg pokušaja srpski teniser pravi brejk, a potom je brzo povećao prednost na 3:1, a Nedovjesov je uzvratio sigurnim servis gemom.

Nije se Kazahstanac predavao ni u nastavku i nije dopuštao Đokoviću da mu još jednom oduzme servis, tako je bilo sve do devetog gema kojim je srpski teniser i stigao do pobede i prvog poena za Srbiju.

Komentari / 0

Ostavite komentar