Пантиро и даље незаустављив у велеслалому!

Француски скијаш Алекси Пантиро забележио је четврту победу заредом у велеслалому, тријумфом на првој трци у тој дисциплини у Крањској Гори.

Остали спортови 04.03.2016 | 19:00
Пантиро и даље незаустављив у велеслалому!

Пантиро је до шесте победе у овогодишњем Светском купу, а 15. у каријери, дошао укупним временом од 1:52.18 минута.

Друго место, са 47 стотинки заостатка, заузео је Аустријанац Филип Шергхофер, док је трећи био његов сународник Марсел Хиршер.

После прве вожње, Пантиро је имао 34 стотинке предности у односу на Шергхофера, док је трећи био Немац Феликс Нојројтер. Хиршер је тада имао седмо време, али је успео много да надокнади у наставку и задржи се у вођству све док Шергхофер није дошао на ред. Претходно је Нојројтер направио грешку и остао без пласмана, а потом је Шергхофер надмашио Хиршера за 18 стотинки, да би Пантиро поново био класа за себе.

Најбољу тројицу следио је Норвежанин Хенрик Кристоферсен, испред Матјеа Февра из Француске, још једног Аустријанца Мануела Фелера и Леифа Кристијана Хаугена из Норвешке. Најбољу десеторицу комплетирали су Французи Виктор Мифа-Жанде и Сипријен Ришар, односно Џастин Мирисије из Швајцарске.

Хиршер на челу генералног пласмана Светског купа сада има 1.425 бодова, а следе га Кристоферсен са 1.132 и Пантиро са 960. У поретку велеслалома, Хиршер је такође први са 621 бодом, 91 више од Пантироа.

У Крањској Гори је у суботу на програму још један велеслалом у оквиру Светског купа.

Коментари / 0

Оставите коментар