Pantiro i dalje nezaustavljiv u veleslalomu!

Francuski skijaš Aleksi Pantiro zabeležio je četvrtu pobedu zaredom u veleslalomu, trijumfom na prvoj trci u toj disciplini u Kranjskoj Gori.

Ostali sportovi 04.03.2016 | 19:00
Pantiro i dalje nezaustavljiv u veleslalomu!

Pantiro je do šeste pobede u ovogodišnjem Svetskom kupu, a 15. u karijeri, došao ukupnim vremenom od 1:52.18 minuta.

Drugo mesto, sa 47 stotinki zaostatka, zauzeo je Austrijanac Filip Šerghofer, dok je treći bio njegov sunarodnik Marsel Hiršer.

Posle prve vožnje, Pantiro je imao 34 stotinke prednosti u odnosu na Šerghofera, dok je treći bio Nemac Feliks Nojrojter. Hiršer je tada imao sedmo vreme, ali je uspeo mnogo da nadoknadi u nastavku i zadrži se u vođstvu sve dok Šerghofer nije došao na red. Prethodno je Nojrojter napravio grešku i ostao bez plasmana, a potom je Šerghofer nadmašio Hiršera za 18 stotinki, da bi Pantiro ponovo bio klasa za sebe.

Najbolju trojicu sledio je Norvežanin Henrik Kristofersen, ispred Matjea Fevra iz Francuske, još jednog Austrijanca Manuela Felera i Leifa Kristijana Haugena iz Norveške. Najbolju desetoricu kompletirali su Francuzi Viktor Mifa-Žande i Siprijen Rišar, odnosno Džastin Mirisije iz Švajcarske.

Hiršer na čelu generalnog plasmana Svetskog kupa sada ima 1.425 bodova, a slede ga Kristofersen sa 1.132 i Pantiro sa 960. U poretku veleslaloma, Hiršer je takođe prvi sa 621 bodom, 91 više od Pantiroa.

U Kranjskoj Gori je u subotu na programu još jedan veleslalom u okviru Svetskog kupa.

Komentari / 0

Ostavite komentar