Аруновићева и Митровић најбољи у СД Црвена Звезда!

Капитен кошаркаша Лука Митровић и стрелкиња Зорана Аруновић изабрани су за најуспешније спортисте Спортског друштва Црвена звезда у 2015. години.

Остали спортови 04.03.2016 | 19:45
Аруновићева и Митровић најбољи у СД Црвена Звезда!

Награде лауреатима 51. избора за најбољег спортисту Црвене звезде уручене су на традиционалној свечаности поводом 71. родјендана ‘црвено-беле’ породице на стадиону “Рајко Митић”.

За најбољи клуб проглашен је мушки кошаркашки, који је прошле године освајањем АБА лиге, титуле и Купа Србије, али и пласманом у Топ16 фазу Евролиге, остварио највећи успех у клупској историји.

Кошаркашкој секцији отишла је награда и за најуспешнијег тренера и младјег сениора – Дејану Радоњићу, односно плејмејкеру Николи Ребићу.

Најбоља млада сениорка је џудисткиња Милица Николић.

Кошаркашица Наташа Ковачевић, тренер и играч фудбалског клуба Миодраг Божовић и Марко Грујић, добитници су признања “Црвено-бело срце”, за развој и изузетан допринос Звездиној породици.

Тениски клуб проглашен је за најбољи јуниорски, каратиста Никола Радосављевић за најбољег јуниора, а кошаркашица Мина Дјордјевић је најуспешнија јуниорка.

Медија центар на стадиону био је испуњен, а прослави су присуствовали бројни бивши и садашњи спортисти Звезде и пријатељи СД. Обележена је и 40. годишњица од настанка химне Црвене звезде, чији је текст написао Љубивоје Ршумовић, а музику Сања Илић.

Председник Скупштине СД Црвена звезда Петар Шкундрић честитао је звездашима родјендан, а посебно је поздравио "великог навијача Црвене звезде", председницу данас распуштене Скупштине Србије Мају Гојковић.

"Протекла година је била богата у Црвеној звезди, освоји смо 21 трофеј у сениорској, а 16 у младјим категоријама и прешли цифру од 600 трофеја. Можда нам то не изгледа много али са Звездом од спортских друштава у свету могу да се пореде евентуално Барселона, Реал Мадрид и Лацио. Многи нас питају зашто навијамо за Звезду. Ту нема рационалног одговора, зато што је волимо", рекао је Шкундрић.

Он је додао да је "емоција која је присутна у Црвеној звезди и одржала Црвену звезду" и да су пред СД велики задаци.

"За Звезду је значајно што је фудбалски клуб остварио историјски резултат у првенству. Фудбал је на врху пирамиде и носи посебну енергију", навео је Шкундрић.

Коментари / 0

Оставите коментар