Arunovićeva i Mitrović najbolji u SD Crvena Zvezda!

Kapiten košarkaša Luka Mitrović i strelkinja Zorana Arunović izabrani su za najuspešnije sportiste Sportskog društva Crvena zvezda u 2015. godini.

Ostali sportovi 04.03.2016 | 19:45
Arunovićeva i Mitrović najbolji u SD Crvena Zvezda!

Nagrade laureatima 51. izbora za najboljeg sportistu Crvene zvezde uručene su na tradicionalnoj svečanosti povodom 71. rodjendana ‘crveno-bele’ porodice na stadionu “Rajko Mitić”.

Za najbolji klub proglašen je muški košarkaški, koji je prošle godine osvajanjem ABA lige, titule i Kupa Srbije, ali i plasmanom u Top16 fazu Evrolige, ostvario najveći uspeh u klupskoj istoriji.

Košarkaškoj sekciji otišla je nagrada i za najuspešnijeg trenera i mladjeg seniora – Dejanu Radonjiću, odnosno plejmejkeru Nikoli Rebiću.

Najbolja mlada seniorka je džudistkinja Milica Nikolić.

Košarkašica Nataša Kovačević, trener i igrač fudbalskog kluba Miodrag Božović i Marko Grujić, dobitnici su priznanja “Crveno-belo srce”, za razvoj i izuzetan doprinos Zvezdinoj porodici.

Teniski klub proglašen je za najbolji juniorski, karatista Nikola Radosavljević za najboljeg juniora, a košarkašica Mina Djordjević je najuspešnija juniorka.

Medija centar na stadionu bio je ispunjen, a proslavi su prisustvovali brojni bivši i sadašnji sportisti Zvezde i prijatelji SD. Obeležena je i 40. godišnjica od nastanka himne Crvene zvezde, čiji je tekst napisao Ljubivoje Ršumović, a muziku Sanja Ilić.

Predsednik Skupštine SD Crvena zvezda Petar Škundrić čestitao je zvezdašima rodjendan, a posebno je pozdravio "velikog navijača Crvene zvezde", predsednicu danas raspuštene Skupštine Srbije Maju Gojković.

"Protekla godina je bila bogata u Crvenoj zvezdi, osvoji smo 21 trofej u seniorskoj, a 16 u mladjim kategorijama i prešli cifru od 600 trofeja. Možda nam to ne izgleda mnogo ali sa Zvezdom od sportskih društava u svetu mogu da se porede eventualno Barselona, Real Madrid i Lacio. Mnogi nas pitaju zašto navijamo za Zvezdu. Tu nema racionalnog odgovora, zato što je volimo", rekao je Škundrić.

On je dodao da je "emocija koja je prisutna u Crvenoj zvezdi i održala Crvenu zvezdu" i da su pred SD veliki zadaci.

"Za Zvezdu je značajno što je fudbalski klub ostvario istorijski rezultat u prvenstvu. Fudbal je na vrhu piramide i nosi posebnu energiju", naveo je Škundrić.

Komentari / 0

Ostavite komentar