Прокључао Де Кајп: Фајенорд је у финалу Купа Холандије!

Домаћа публика приредила фантастичну атмосферу, што је мотивисало изабранике Ђованија ван Бронхорста да дођу до великог тријумфа и борбе за трофеј који су последњи пут освојили 2008. године - 3:1.

Фудбал 04.03.2016 | 16:40
Прокључао Де Кајп: Фајенорд је у финалу Купа Холандије!

Првенствена трка је можда изгубљена, али је други најважнији трофеј у холандском фудбалу на дохват руке играчима Фајенорда. Екипа Ђованија ван Бронкорста је у фантастичној атмосфери пред 47.500 гледалаца на Де Кајпу савладала елиминисала АЗ Алкмар у полуфиналу Купа Холандије и у борби за трофеј играће са Утрехтом 24. априла - 3:1 (1:0).

Домаћин није могао да пожели бољи почетак ове утакмице. Након корнера за домаћи тим у 15. минуту лопта је у ногу погодила везисту гостију Маркуса Хенриксена и завршила у мрежи АЗ Алкмара. Међутим, Ериксону се срећа осмехнула на самом почетку другог полувремена, када је управо Хенриксен посао лопту иза леђа Кенета Вермера.

Фајернорд је ипак имао довољно снаге да се врати у финишу меча. Крамер је у 78. минуту на асистенцију Торнстре поново довео домаће у вођство, док је пет минута пре краја Дирк Кајт са беле тачке разрешио сваку дилему.

Пре самог почетка меча домаћа публика је направила феноменалну кореографију, а велико славље настало је и по окончању утакмице. Фајенорд је трофеј у Купу Холандије последњи пут освојио у сезони 2007/2008. и то је уједно и последњи пехар који се нашао у његовим витринама.

Коментари / 0

Оставите коментар