Proključao De Kajp: Fajenord je u finalu Kupa Holandije!

Domaća publika priredila fantastičnu atmosferu, što je motivisalo izabranike Đovanija van Bronhorsta da dođu do velikog trijumfa i borbe za trofej koji su poslednji put osvojili 2008. godine - 3:1.

Fudbal 04.03.2016 | 16:40
Proključao De Kajp: Fajenord je u finalu Kupa Holandije!

Prvenstvena trka je možda izgubljena, ali je drugi najvažniji trofej u holandskom fudbalu na dohvat ruke igračima Fajenorda. Ekipa Đovanija van Bronkorsta je u fantastičnoj atmosferi pred 47.500 gledalaca na De Kajpu savladala eliminisala AZ Alkmar u polufinalu Kupa Holandije i u borbi za trofej igraće sa Utrehtom 24. aprila - 3:1 (1:0).

Domaćin nije mogao da poželi bolji početak ove utakmice. Nakon kornera za domaći tim u 15. minutu lopta je u nogu pogodila vezistu gostiju Markusa Henriksena i završila u mreži AZ Alkmara. Međutim, Eriksonu se sreća osmehnula na samom početku drugog poluvremena, kada je upravo Henriksen posao loptu iza leđa Keneta Vermera.

Fajernord je ipak imao dovoljno snage da se vrati u finišu meča. Kramer je u 78. minutu na asistenciju Tornstre ponovo doveo domaće u vođstvo, dok je pet minuta pre kraja Dirk Kajt sa bele tačke razrešio svaku dilemu.

Pre samog početka meča domaća publika je napravila fenomenalnu koreografiju, a veliko slavlje nastalo je i po okončanju utakmice. Fajenord je trofej u Kupu Holandije poslednji put osvojio u sezoni 2007/2008. i to je ujedno i poslednji pehar koji se našao u njegovim vitrinama.

Komentari / 0

Ostavite komentar