РАОП - још једна Владина пропаст

"Партија демократског прогреса очекује од свих надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Очекујемо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања", наводи се у саопштењу ове странке.

Република Српска 04.03.2016 | 08:20
РАОП - још једна Владина пропаст

АФЕРА „Деведесет један“

„РАОП Источно Сарајево“

Годинама су дешавања у Енергоинвестовој Расклопној опреми (РАОП) из Источног Сарајева била на оку јавности.

Све је почело када је РАОП купио Бранимир Бабарогић из Београда. Захваљујући немару републичких власти РАОП је врло брзо уништен.

Једно од тумачења је да је то урађено због предузећа „Калдера“, како би им била смањена конкуренција на тржишту, јер су радили сличне послове.

Дуго је Влада РС била нијеми посматрач дешавања око РАОП-а, а он је пропадао, да би га Влада након неколико година одузела од Бабарогића јер он није извршавао НИШТА из уговора о приватизацији.

Када је овај некадашњи гигант доведен до просјачког штапа, у Влади су се досјетили да би то ипак могло бити профитабилно предузеће па су нашли партнере у Русији и кренуло се са новом фирмом.

Треба напоменути да је купопродајни уговор САКРИВЕН ОД ЈАВНОСТИ, а да је предсједник РС Милорад Додик лично гарантовао успјех новоформираног предузећа „Електроинжињеринг“ са новим запошљавањем, измиривањем доспјелих обавеза према радницима, подстицајима и кредитима, а све у циљу наводног стварања стабилног привредног колектива.

Приликом проналаска стратешког партнера из Русије, Окружни суд је оспорио вриједност процијењене имовине РАОП-а јер је за исту сматрао да је испод реалне цијене.

Своју шансу касније су искористили министри енергетике и финансија РС Жељко Ковачевић и Зоран Тегелтија и своје будуће зетове поставили на руководећа мјеста у новом предузећу.

Послије свега наступила је агонија за раднике РАОП-а који ни уз свакодневне протесте испред фабрике не успијевају наплатити ни судске пресуде у своју корист, ни вишегодишње зарађене, али неисплаћене плате, а Влада умјесто обећане помоћи окреће главу од проблема радника.

Информативна служба ПДП-а

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Маша

04.03.2016 09:13

Лопови!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судске пресуде

04.03.2016 09:39

Судске пресуде криминалној организацији ништа не раде, па шта раде банке поступају ли по судским извршењима? СУДСКО ИЗВРШЕЊЕ ЈЕ ПРИСИЛА а не да се моли Влада РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

незнам

04.03.2016 10:13

политика је велика превара за све нас небитно где сваки он гледа своју гузу а народу одузми и оно сто це зарадити унапред Док судови на једно око цорави а на друго невиде ниста

ОДГОВОРИТЕ
Name

yy

04.03.2016 10:43

Дај људи не лијежите на ране Тегелтији и Ковачевићу,Као да је њима драго Што морају женити кћери а не удавати .Свака сјекира себи усјече маљ.Овај један већ дуго,прије него што се удомио, причао да треба да замјени Додика.Зна се све и ко облачи то и ко свлачи ,штоб се рекло,и одакле вјетар дува.И милион из кредитне линије ИРБ,све је то мало,рупа је то без дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

макс

04.03.2016 12:11

јадно је наше Српско Сарајево, са Томићима и Вујичићима

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

04.03.2016 13:17

Вјетровита су ово времена а овај балкански простор је мрежа разних обавјештајних структура ,тако да не буди сигуран чије те мачије очи фрљаво гледе и кад мислиш да си вучији играч.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки

04.03.2016 14:58

БКовацевиц је своју смјену у влади прославио са својим пријатељима.Нико га висе и не спомиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

04.03.2016 23:00

Знају ли ти са ким слави,куда тече Сава а куда Дрина.Крпа и закрпа.А куда ушол сејчас Ж.К. и пачему.А етом лучше малчат.Кажем да је тај Тегелтијин зет или артист или што небуд,давно рањше ,кагда и не бил зетом гаварил што он будет извјесно предсједником РС.