RAOP - još jedna Vladina propast

"Partija demokratskog progresa očekuje od svih nadležnih institucija Republike Srpske da uzmu u razmatranje sljedeću aferu i trošenje narodnog novca zasnovanog na ozbiljnim tvrdnjama i činjenicama kojima je učinjena ogromna šteta po interes Republike Srpske. Očekujemo i da se preispita odgovornost lica koja su proizvela takvo štetno dejstvo kao rezultat protivustavnog, nezakonitog, koruptivnog, neracionalnog, neodgovornog i nepotističkog ponašanja", navodi se u saopštenju ove stranke.

Republika Srpska 04.03.2016 | 08:20
RAOP - još jedna Vladina propast

AFERA „Devedeset jedan“

„RAOP Istočno Sarajevo“

Godinama su dešavanja u Energoinvestovoj Rasklopnoj opremi (RAOP) iz Istočnog Sarajeva bila na oku javnosti.

Sve je počelo kada je RAOP kupio Branimir Babarogić iz Beograda. Zahvaljujući nemaru republičkih vlasti RAOP je vrlo brzo uništen.

Jedno od tumačenja je da je to urađeno zbog preduzeća „Kaldera“, kako bi im bila smanjena konkurencija na tržištu, jer su radili slične poslove.

Dugo je Vlada RS bila nijemi posmatrač dešavanja oko RAOP-a, a on je propadao, da bi ga Vlada nakon nekoliko godina oduzela od Babarogića jer on nije izvršavao NIŠTA iz ugovora o privatizaciji.

Kada je ovaj nekadašnji gigant doveden do prosjačkog štapa, u Vladi su se dosjetili da bi to ipak moglo biti profitabilno preduzeće pa su našli partnere u Rusiji i krenulo se sa novom firmom.

Treba napomenuti da je kupoprodajni ugovor SAKRIVEN OD JAVNOSTI, a da je predsjednik RS Milorad Dodik lično garantovao uspjeh novoformiranog preduzeća „Elektroinžinjering“ sa novim zapošljavanjem, izmirivanjem dospjelih obaveza prema radnicima, podsticajima i kreditima, a sve u cilju navodnog stvaranja stabilnog privrednog kolektiva.

Prilikom pronalaska strateškog partnera iz Rusije, Okružni sud je osporio vrijednost procijenjene imovine RAOP-a jer je za istu smatrao da je ispod realne cijene.

Svoju šansu kasnije su iskoristili ministri energetike i finansija RS Željko Kovačević i Zoran Tegeltija i svoje buduće zetove postavili na rukovodeća mjesta u novom preduzeću.

Poslije svega nastupila je agonija za radnike RAOP-a koji ni uz svakodnevne proteste ispred fabrike ne uspijevaju naplatiti ni sudske presude u svoju korist, ni višegodišnje zarađene, ali neisplaćene plate, a Vlada umjesto obećane pomoći okreće glavu od problema radnika.

Informativna služba PDP-a

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Maša

04.03.2016 09:13

Lopovi!!

ODGOVORITE
Name

Sudske presude

04.03.2016 09:39

Sudske presude kriminalnoj organizaciji ništa ne rade, pa šta rade banke postupaju li po sudskim izvršenjima? SUDSKO IZVRŠENJE JE PRISILA a ne da se moli Vlada RS.

ODGOVORITE
Name

neznam

04.03.2016 10:13

politika je velika prevara za sve nas nebitno gde svaki on gleda svoju guzu a narodu oduzmi i ono sto ce zaraditi unapred Dok sudovi na jedno oko coravi a na drugo nevide nista

ODGOVORITE
Name

yy

04.03.2016 10:43

Daj ljudi ne liježite na rane Tegeltiji i Kovačeviću,Kao da je njima drago Što moraju ženiti kćeri a ne udavati .Svaka sjekira sebi usječe malj.Ovaj jedan već dugo,prije nego što se udomio, pričao da treba da zamjeni Dodika.Zna se sve i ko oblači to i ko svlači ,štob se reklo,i odakle vjetar duva.I milion iz kreditne linije IRB,sve je to malo,rupa je to bez dna.

ODGOVORITE
Name

макс

04.03.2016 12:11

јадно је наше Српско Сарајево, са Томићима и Вујичићима

ODGOVORITE
Name

abc

04.03.2016 13:17

Vjetrovita su ovo vremena a ovaj balkanski prostor je mreža raznih obavještajnih struktura ,tako da ne budi siguran čije te mačije oči frljavo glede i kad misliš da si vučiji igrač.

ODGOVORITE
Name

boki

04.03.2016 14:58

BKovacevic je svoju smjenu u vladi proslavio sa svojim prijateljima.Niko ga vise i ne spominje.

ODGOVORITE
Name

abc

04.03.2016 23:00

Znaju li ti sa kim slavi,kuda teče Sava a kuda Drina.Krpa i zakrpa.A kuda ušol sejčas Ž.K. i pačemu.A etom lučše malčat.Kažem da je taj Tegeltijin zet ili artist ili što nebud,davno ranjše ,kagda i ne bil zetom gavaril što on budet izvjesno predsjednikom RS.