Видео: Касаи и магија броја 500!

Један од најомиљенијих ски скакача Норијаки Касаи за мање од десетак дана ће да упише велики јубилеј – 500. наступ у Светском купу.

Остали спортови 05.03.2016 | 10:20
Видео: Касаи и магија броја 500!

Елитно такмичење се наставља предстојећег викенда у пољској Висли, а Касаи га дочекује са 497 такмичења у Светском купу.

Пошто ће Висла бити домаћин два такмичења, уколико не дође до непредвиђених одлагања, легендарни Јапанац ће 500. наступ имати 12. марта у аустријском Титизе-Нојштату.

Уколико, међутим, буде одлагања, Касаи ће прилику имати да број својих наступа повећа на Планици, за две недеље.

43-годишњи Касаи је већ дуже време рекордер по броју стартова у Светском купу, а и не само то. Јапански скакач има најдужу каријеру у Светском купу и најстарији је победник у историји.

Иако је убедљиво најстарији међу скакачима, може да се надмеће са својим ривалима и често стиже до подијума, а тренутно држи осмо место у Светском купу. Због својих скокова, а посебно харизме, један је од највољенијих ски скакача, не само данашњице, већ и у историји.

Касаи је током каријере уписао 17 победа у Светском купу, био је светски шампион у ски летовима 1992. године, а такође има три медаље са Олимпијских игара ис а Светских првенстава у нордијским дисциплинама.

Коментари / 0

Оставите коментар