Video: Kasai i magija broja 500!

Jedan od najomiljenijih ski skakača Norijaki Kasai za manje od desetak dana će da upiše veliki jubilej – 500. nastup u Svetskom kupu.

Ostali sportovi 05.03.2016 | 10:20
Video: Kasai i magija broja 500!

Elitno takmičenje se nastavlja predstojećeg vikenda u poljskoj Visli, a Kasai ga dočekuje sa 497 takmičenja u Svetskom kupu.

Pošto će Visla biti domaćin dva takmičenja, ukoliko ne dođe do nepredviđenih odlaganja, legendarni Japanac će 500. nastup imati 12. marta u austrijskom Titize-Nojštatu.

Ukoliko, međutim, bude odlaganja, Kasai će priliku imati da broj svojih nastupa poveća na Planici, za dve nedelje.

43-godišnji Kasai je već duže vreme rekorder po broju startova u Svetskom kupu, a i ne samo to. Japanski skakač ima najdužu karijeru u Svetskom kupu i najstariji je pobednik u istoriji.

Iako je ubedljivo najstariji među skakačima, može da se nadmeće sa svojim rivalima i često stiže do podijuma, a trenutno drži osmo mesto u Svetskom kupu. Zbog svojih skokova, a posebno harizme, jedan je od najvoljenijih ski skakača, ne samo današnjice, već i u istoriji.

Kasai je tokom karijere upisao 17 pobeda u Svetskom kupu, bio je svetski šampion u ski letovima 1992. godine, a takođe ima tri medalje sa Olimpijskih igara is a Svetskih prvenstava u nordijskim disciplinama.

Komentari / 0

Ostavite komentar