Сокобања: Ево зашто је мајка убила дијете

Страва и ужас Ивана Пантелић Мајсторовић (36) из Сокобање усмртила ћеркицу Наталију (8), а потом извршила самоубиство из освете свом супругу Дејану, с којим је била у лошим односима

Србија 03.03.2016 | 10:52
Сокобања: Ево зашто је мајка убила дијете

Ивана Пантелић Мајсторовић (36) из Сокобање удавила је гајтаном своју осмогодишњу ћеркицу Наталију, па се обесила!

Како сазнаје Курир, Ивана је извршила стравичан злочин и пресудила себи из освете супругу Дејану, који ју је, како је тврдила, злостављао, малтретирао и био спреман да прокоцка све, па и рођено дете.

Трагедија се догодила у ноћи између понедељка и уторка у породичној кући Иванине мајке Гордане и очуха Синише у Сокобањи. Полиција је у кући затекла језив прозор.

Шокирани полицајци

"Ивана је била обешена о греду на тавану док је тело њене ћерке нађено у орману у спаваћој соби на првом спрату куће. Били смо ужаснути оним што смо угледали. Утврђено је да је Ивана ћеркицу продужним електричним каблом давила неколико минута, док се девојчица отимала и очајнички покушавала да дозове помоћ, али јој је мајка рукама затварала уста и стезала кабл око врата све док није издахнула. Након што је убила дете, Ивана је пресудила себи", каже извор из истраге.

Два опроштајна писма

Ивана је пре смрти оставила једно писмо за супруга, а друго мајци. Како сазнајемо, у оба писма је истакла да се на очајнички корак одлучила због поремећених односа са супругом Дејаном, који живи у Београду, а њу и ћерку повремено посећује.

"Дејан је био у посети пре десетак дана, кад су малој Наталији славили рођендан. Тада нису могли да се договоре о наставку заједничког живота, што је био разлог да она дигне руку на себе", причају шокирани познаници ове породице.

Да би се осветила супругу, Ивана се одлучила да убије и њихово дете. У опроштајном писму мужу написала је да више не може да трпи његово злостављање и коцкање, због чега је запао у дугове.

Потрага за дететом

"Пошто си спреман да прокоцкаш све, па и дете, решила сам да поведем Наталију са собом", написала је Ивана.

У опроштајном писму које је оставила за мајку Ивана је написала и следеће:

"Извините што вам наносим бол. Али будите задовољни јер Наталија и ја идемо на боље место".

Клупко трагедије почело је да се одмотава кад су у уторак из школе позвали да питају зашто девојчица није дошла на наставу.

"Укућани су почели да траже дете, али није било ни Наталије ни Иване. Били су изненађени јер су све њихове личне ствари, као и мобилни телефони, остале у кући и питали су се где би могле да оду без тога. Како се нису појавиле до мрака, породица је случај пријавила полицији. Почео је детаљан претрес приземља и спрата куће, али није било никаквих сумњивих трагова, све док после неколико сати није почела и претрага тавана. Полиција је прво пронашла Ивану обешену на тавану, као и опроштајна писма, а потом и тело девојчице у ормару" - каже извор Курира из истраге.

Помагала мајци

Иванин супруг Дејан Мајсторовић, отац мале Наталије, Београђанин је, а прошле године радио је у Француској као молер. Они су били у браку од 2007. године, а пошто се нису добро слагали, нису живели заједно.

"После удаје и Ивана је живела у престоници, али је због одсуства супруга често и дуго боравила код својих у Сокобањи. Радила је у осигуравајућем друштву „Таково“ до његовог затварања, а потом повремено помагала мајци Гордани, која је држала радионицу техничког прегледа возила у Сокобањи", причају комшије.


Очух је обожавао: ДАО ВИЛИ ИМЕ ПО НАТАЛИЈИ

Комшије наводе да је Иванин очух Синиша безгранично волео Ивану, а поготову Наталију, и да је бринуо о њима као о својој деци.

"Он је углавном и издржавао породицу изнајмљујући тридесетак соба у вили „Наталија“ у центру Сокобање, а у послу му је повремено помагала и Ивана", причају комшије.

Зла судбина: БРАТ НИКОЛА ПОГИНУО У САОБРАЋАЈКИ

Пре пет година ова породица доживела је још једну трагедију, кад је на неколико километара од Сокобање према Алексинцу у саобраћајној несрећи погинуо Иванин рођени брат Никола. Та несрећа посебно је погодила очуха Синишу, па се после тога још више посветио Ивани и Наталији.

Саслушан отац детета: ИВАНА ПРЕТИЛА ДА ЋЕ СЕ УБИТИ

Дејан Мајсторовић јуче је саслушан у полицији у својству грађанина и изјавио је да са супругом у последње време није био у најбољим односима, али да није веровао да може доћи до овакве ситуације, преносе медији. Наводно, Ивана му је већ неколико пута у последњих месец дана претила да ће убити дете и да ће дићи руку на себе, али он није веровао да може доћи до трагедије.

Иначе, Мајсторовић је наводно и један од вођа хулиганске групе Јунајтед форс, која подржава ФК Рад.

(Курир)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

сасарс

03.03.2016 09:57

ПА ШТО ДИЈЕТЕ НЕСРЕТНИЦЕ?????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

П.С.

03.03.2016 09:57

Шта написати ? Јадно дете,туга...

ОДГОВОРИТЕ
Name

нажалост

03.03.2016 10:04

Луда жена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Праведник

03.03.2016 10:59

Лујка, дјаво од зене

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

03.03.2016 14:00

Зашто није себе објесила зашто дијете

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.03.2016 15:10

Искрено сауцесце родитељима...а њој и малом андјелу нег господ бог подари мир јер га назалост није имала а поред теког насег друства који јадницу оптузују нек поцисте дјубре испред своји врата и моле бога да недодју на тако искусење....Зато сто није имала помоци и повјерења поред таког насег друства и Хулигана од оца дјетета је јадна урадила стаје урадила јер само она зна стаје навело натако несто...нек јој је покој дуси...а

Name

рс(мд)

03.03.2016 15:15

Ковам даје за правом да је ословљавате са Курвом и Болесном зеном ...?То сте са сигурносци лицно јер судити другима немамо право јер не знамо ста је прави разлог а претезно се у овом слуцају ради о особама које не виде и не осјете свој смрад па се тјесе около...болесници.