Sokobanja: Evo zašto je majka ubila dijete

Strava i užas Ivana Pantelić Majstorović (36) iz Sokobanje usmrtila ćerkicu Nataliju (8), a potom izvršila samoubistvo iz osvete svom suprugu Dejanu, s kojim je bila u lošim odnosima

Srbija 03.03.2016 | 10:52
Sokobanja: Evo zašto je majka ubila dijete

Ivana Pantelić Majstorović (36) iz Sokobanje udavila je gajtanom svoju osmogodišnju ćerkicu Nataliju, pa se obesila!

Kako saznaje Kurir, Ivana je izvršila stravičan zločin i presudila sebi iz osvete suprugu Dejanu, koji ju je, kako je tvrdila, zlostavljao, maltretirao i bio spreman da prokocka sve, pa i rođeno dete.

Tragedija se dogodila u noći između ponedeljka i utorka u porodičnoj kući Ivanine majke Gordane i očuha Siniše u Sokobanji. Policija je u kući zatekla jeziv prozor.

Šokirani policajci

"Ivana je bila obešena o gredu na tavanu dok je telo njene ćerke nađeno u ormanu u spavaćoj sobi na prvom spratu kuće. Bili smo užasnuti onim što smo ugledali. Utvrđeno je da je Ivana ćerkicu produžnim električnim kablom davila nekoliko minuta, dok se devojčica otimala i očajnički pokušavala da dozove pomoć, ali joj je majka rukama zatvarala usta i stezala kabl oko vrata sve dok nije izdahnula. Nakon što je ubila dete, Ivana je presudila sebi", kaže izvor iz istrage.

Dva oproštajna pisma

Ivana je pre smrti ostavila jedno pismo za supruga, a drugo majci. Kako saznajemo, u oba pisma je istakla da se na očajnički korak odlučila zbog poremećenih odnosa sa suprugom Dejanom, koji živi u Beogradu, a nju i ćerku povremeno posećuje.

"Dejan je bio u poseti pre desetak dana, kad su maloj Nataliji slavili rođendan. Tada nisu mogli da se dogovore o nastavku zajedničkog života, što je bio razlog da ona digne ruku na sebe", pričaju šokirani poznanici ove porodice.

Da bi se osvetila suprugu, Ivana se odlučila da ubije i njihovo dete. U oproštajnom pismu mužu napisala je da više ne može da trpi njegovo zlostavljanje i kockanje, zbog čega je zapao u dugove.

Potraga za detetom

"Pošto si spreman da prokockaš sve, pa i dete, rešila sam da povedem Nataliju sa sobom", napisala je Ivana.

U oproštajnom pismu koje je ostavila za majku Ivana je napisala i sledeće:

"Izvinite što vam nanosim bol. Ali budite zadovoljni jer Natalija i ja idemo na bolje mesto".

Klupko tragedije počelo je da se odmotava kad su u utorak iz škole pozvali da pitaju zašto devojčica nije došla na nastavu.

"Ukućani su počeli da traže dete, ali nije bilo ni Natalije ni Ivane. Bili su iznenađeni jer su sve njihove lične stvari, kao i mobilni telefoni, ostale u kući i pitali su se gde bi mogle da odu bez toga. Kako se nisu pojavile do mraka, porodica je slučaj prijavila policiji. Počeo je detaljan pretres prizemlja i sprata kuće, ali nije bilo nikakvih sumnjivih tragova, sve dok posle nekoliko sati nije počela i pretraga tavana. Policija je prvo pronašla Ivanu obešenu na tavanu, kao i oproštajna pisma, a potom i telo devojčice u ormaru" - kaže izvor Kurira iz istrage.

Pomagala majci

Ivanin suprug Dejan Majstorović, otac male Natalije, Beograđanin je, a prošle godine radio je u Francuskoj kao moler. Oni su bili u braku od 2007. godine, a pošto se nisu dobro slagali, nisu živeli zajedno.

"Posle udaje i Ivana je živela u prestonici, ali je zbog odsustva supruga često i dugo boravila kod svojih u Sokobanji. Radila je u osiguravajućem društvu „Takovo“ do njegovog zatvaranja, a potom povremeno pomagala majci Gordani, koja je držala radionicu tehničkog pregleda vozila u Sokobanji", pričaju komšije.


Očuh je obožavao: DAO VILI IME PO NATALIJI

Komšije navode da je Ivanin očuh Siniša bezgranično voleo Ivanu, a pogotovu Nataliju, i da je brinuo o njima kao o svojoj deci.

"On je uglavnom i izdržavao porodicu iznajmljujući tridesetak soba u vili „Natalija“ u centru Sokobanje, a u poslu mu je povremeno pomagala i Ivana", pričaju komšije.

Zla sudbina: BRAT NIKOLA POGINUO U SAOBRAĆAJKI

Pre pet godina ova porodica doživela je još jednu tragediju, kad je na nekoliko kilometara od Sokobanje prema Aleksincu u saobraćajnoj nesreći poginuo Ivanin rođeni brat Nikola. Ta nesreća posebno je pogodila očuha Sinišu, pa se posle toga još više posvetio Ivani i Nataliji.

Saslušan otac deteta: IVANA PRETILA DA ĆE SE UBITI

Dejan Majstorović juče je saslušan u policiji u svojstvu građanina i izjavio je da sa suprugom u poslednje vreme nije bio u najboljim odnosima, ali da nije verovao da može doći do ovakve situacije, prenose mediji. Navodno, Ivana mu je već nekoliko puta u poslednjih mesec dana pretila da će ubiti dete i da će dići ruku na sebe, ali on nije verovao da može doći do tragedije.

Inače, Majstorović je navodno i jedan od vođa huliganske grupe Junajted fors, koja podržava FK Rad.

(Kurir)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

sasars

03.03.2016 09:57

PA ŠTO DIJETE NESRETNICE?????????

ODGOVORITE
Name

P.S.

03.03.2016 09:57

Šta napisati ? Jadno dete,tuga...

ODGOVORITE
Name

nažalost

03.03.2016 10:04

Luda žena.

ODGOVORITE
Name

Pravednik

03.03.2016 10:59

Lujka, djavo od zene

ODGOVORITE
Name

Md

03.03.2016 14:00

Zašto nije sebe objesila zašto dijete

ODGOVORITE
Name

re

03.03.2016 15:10

Iskreno saucesce roditeljima...a njoj i malom andjelu neg gospod bog podari mir jer ga nazalost nije imala a pored tekog naseg drustva koji jadnicu optuzuju nek pociste djubre ispred svoji vrata i mole boga da nedodju na tako iskusenje....Zato sto nije imala pomoci i povjerenja pored takog naseg drustva i Huligana od oca djeteta je jadna uradila staje uradila jer samo ona zna staje navelo natako nesto...nek joj je pokoj dusi...a

Name

rs(md)

03.03.2016 15:15

Kovam daje za pravom da je oslovljavate sa Kurvom i Bolesnom zenom ...?To ste sa sigurnosci licno jer suditi drugima nemamo pravo jer ne znamo sta je pravi razlog a pretezno se u ovom slucaju radi o osobama koje ne vide i ne osjete svoj smrad pa se tjese okolo...bolesnici.