Мари: Играћу цио Дејвис куп!

Најбољи британски тенисер Енди Мари рекао је да планира да у потпуности учествује у одбрани трофеја у Дејвис купу ове године.

Тенис 04.03.2016 | 13:00
Мари: Играћу цио Дејвис куп!

Мари је претходно наговестио да су мале шансе да ће играти све мечеве у елитном такмичењу, због згуснутог распореда ове сезоне, посебно због Олимпијских игара у Рио де Ћанеиру.

Међутим, пред сусрет са Јапаном у првом колу, Мари је рекао да ће чак играти четвртфинале које ‘пада’ између Вимблдона и Рија.

“Такав је план, али је само хипотетички за сада, прво да завршимо посао са Јапаном”, нагласио је Мари.

Уколико Британија победи Јапан, у борби за полуфинале ће се састати са победником из дуела између Србије и Казахстана, који играју од петка до недеље у Београду. Четвртфинални мечеви сун а програму у недељи одмах после Вимблдона, а недељу дана пре Роџерс купа у Торонту, који се завршава шест дана пре Игара у Рију. Одмах потом следи Мастерс у Синсинатију, који је последњи велики турнир пре УС Опена.

“Ако све прође како треба, играћу Дејвис куп, онда ћу узети мали предах пре Торонта и Олимпијских игара, а потенцијално не бих играо Синсинати. Увек уживам када представљам своју земљу, а када се погледа статистика, најбољи тенис сам играо баш за Велику Британију”, рекао је Мари који је прошле године предводио Британију до првог трофеја у Дејвис купу од 1936. године.

Коментари / 0

Оставите коментар