Mari: Igraću cio Dejvis kup!

Najbolji britanski teniser Endi Mari rekao je da planira da u potpunosti učestvuje u odbrani trofeja u Dejvis kupu ove godine.

Tenis 04.03.2016 | 13:00
Mari: Igraću cio Dejvis kup!

Mari je prethodno nagovestio da su male šanse da će igrati sve mečeve u elitnom takmičenju, zbog zgusnutog rasporeda ove sezone, posebno zbog Olimpijskih igara u Rio de Ćaneiru.

Međutim, pred susret sa Japanom u prvom kolu, Mari je rekao da će čak igrati četvrtfinale koje ‘pada’ između Vimbldona i Rija.

“Takav je plan, ali je samo hipotetički za sada, prvo da završimo posao sa Japanom”, naglasio je Mari.

Ukoliko Britanija pobedi Japan, u borbi za polufinale će se sastati sa pobednikom iz duela između Srbije i Kazahstana, koji igraju od petka do nedelje u Beogradu. Četvrtfinalni mečevi sun a programu u nedelji odmah posle Vimbldona, a nedelju dana pre Rodžers kupa u Torontu, koji se završava šest dana pre Igara u Riju. Odmah potom sledi Masters u Sinsinatiju, koji je poslednji veliki turnir pre US Opena.

“Ako sve prođe kako treba, igraću Dejvis kup, onda ću uzeti mali predah pre Toronta i Olimpijskih igara, a potencijalno ne bih igrao Sinsinati. Uvek uživam kada predstavljam svoju zemlju, a kada se pogleda statistika, najbolji tenis sam igrao baš za Veliku Britaniju”, rekao je Mari koji je prošle godine predvodio Britaniju do prvog trofeja u Dejvis kupu od 1936. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar