Ђоковић вјерује да ће играти!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић оптимистиста је поводом наступа за Дејвис куп тим Србије у првом колу Светске групе против Казахстана.

Тенис 02.03.2016 | 19:40
Ђоковић вјерује да ће играти!

Ђоковић је прошле недеље на турниру у Дубаију предао меч четвртфинала Шпанцу Фелисијану Лопесу због инфекције ока, па је његов наступ за Србију под знаком питања.

"Првих неколико дана сам био скептичан због стања у ком сам се налазио. Остала су два тренинга да се привикнем на дворанске услове и да се спремим за петак. Оптимиста сам да ћу бити на терену", рекао је Ђоковић.

На питање новинара какве је мере предострожности предострожности преузео да би заштитио око, Ђоковић се нашалио и казао да се договорио са особама задуженим за расвету у дворани "Александар Николић".

"Причао сам са особама задуженим за осветљење овде у хали и замолио сам их да мало пригуше светло када подбацим лопту да сервирам, а када је ударим онда могу опет да је врате. Вољни су да ми помогну... Шалу на страну, нема потребе улазити у детаље. Морам се навикнути на услове... Или играм или не играм", рекао је Ђоковић.

Троицки: Неће бити као на кошарци, али...

Ђоковић и ВИктор Троицки, који знају какав је амбијент у дворани, с обзиром на то да су подржавали кошаркаше Црвене звезде, односно Партизана, надају се да ће трибине бити пуне.

"Не верујем да ће атмосфера да буде као на кошарци, једва чекам да буде пуна дворана и баш ме занима како ће то изгледати на тениским мечевима", исткао је Троицки.

Најискуснији у српском тиму Ненад Зимоњић, једини сигуран за место у дублу, такодје је искористио прилику да се нашали.

"Једино још са селектором Обрадовићем нисам играо. У сваком случају, сви се добро познајемо, а одлуку о томе донећемо после првог дана", истакао је Зимоњић.

Меч првог кола Светске групе Дејвис купа између Србије и Казахстана игра се од 4. до 6. марта.

Коментари / 0

Оставите коментар