Đoković vjeruje da će igrati!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković optimistista je povodom nastupa za Dejvis kup tim Srbije u prvom kolu Svetske grupe protiv Kazahstana.

Tenis 02.03.2016 | 19:40
Đoković vjeruje da će igrati!

Đoković je prošle nedelje na turniru u Dubaiju predao meč četvrtfinala Špancu Felisijanu Lopesu zbog infekcije oka, pa je njegov nastup za Srbiju pod znakom pitanja.

"Prvih nekoliko dana sam bio skeptičan zbog stanja u kom sam se nalazio. Ostala su dva treninga da se priviknem na dvoranske uslove i da se spremim za petak. Optimista sam da ću biti na terenu", rekao je Đoković.

Na pitanje novinara kakve je mere predostrožnosti predostrožnosti preuzeo da bi zaštitio oko, Đoković se našalio i kazao da se dogovorio sa osobama zaduženim za rasvetu u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Pričao sam sa osobama zaduženim za osvetljenje ovde u hali i zamolio sam ih da malo priguše svetlo kada podbacim loptu da serviram, a kada je udarim onda mogu opet da je vrate. Voljni su da mi pomognu... Šalu na stranu, nema potrebe ulaziti u detalje. Moram se naviknuti na uslove... Ili igram ili ne igram", rekao je Đoković.

Troicki: Neće biti kao na košarci, ali...

Đoković i VIktor Troicki, koji znaju kakav je ambijent u dvorani, s obzirom na to da su podržavali košarkaše Crvene zvezde, odnosno Partizana, nadaju se da će tribine biti pune.

"Ne verujem da će atmosfera da bude kao na košarci, jedva čekam da bude puna dvorana i baš me zanima kako će to izgledati na teniskim mečevima", istkao je Troicki.

Najiskusniji u srpskom timu Nenad Zimonjić, jedini siguran za mesto u dublu, takodje je iskoristio priliku da se našali.

"Jedino još sa selektorom Obradovićem nisam igrao. U svakom slučaju, svi se dobro poznajemo, a odluku o tome donećemo posle prvog dana", istakao je Zimonjić.

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Kazahstana igra se od 4. do 6. marta.

Komentari / 0

Ostavite komentar