Баш нас брига за људска права!

Северна Кореја објавила је да је није брига за међународну оцену људских права у тој држави.

Свијет 01.03.2016 | 20:30
Баш нас брига за људска права!

Северна Кореја неће учествовати ни на једном састанку Савета за људска права УН, који ће се бавити стањем људских права у тој држави, и "никад, икад" је неће обавезати ниједна резолуција о томе, рекао је севернокорејски шеф дипломатије Ри Су Јонг, а пренео Ројтерс.

Он је у говору у Женеви пред Саветом који окупља 47 држава чланица, оптужио САД, Јапан и Јужну Кореју за слање агената у Демократску Народну Републику Кореју са циљем одабира криминалаца који постају "такозвани севернокорејски дисиденти".

"Ми нећемо више учестовати на међународним састанцима на којима се истиче стање људских права у Демократској Народној Републици Кореји са циљем чисто политичког напада", казао је Ри.

Он је нагласио да се Пјонгјанг неће обазирати на било какве резолуције.

"То се нас неће тицати и ми никад, икад, нећемо бити обавезани њима", рекао је севернокрејски министар спољних послова.

САВЕТ БЕЗБЕДНОСТИ ОДЛОЖИО ГЛАСАЊЕ

Савет безбедности Уједињених нација одложио је гласање о нацрту резолуције у којој се позива на увођење оштријих санкција Северној Кореји, пошто је Русија затражила додатно време да проучи текст, преноси Ројтерс.

Гласање ће, уместо данас, бити одржано сутра, навеле су дипломате које су желеле да остану анонимне.

"По захтеву САД да се гласање одржи овог поподнева, Русија се позвала на процедурално разматрање резолуције на 24 часа", навела је мисија САД при УН у саопштењу.

Прошле недеље, УН су представиле чланицама Савета безбедности нацрт резолуције, који је договорен са Кином, а којим би се значајно пооштриле санкције Северној Кореји након што је та земља извела нуклеарно и балистичко тестирање.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

поредјење

02.03.2016 05:50

Гдје год је Америка умјесала своје прсте досло је до рата.Промјене требају али опрезно.Код нас је сад далеко горе безвласце него за вријеме комунизма и рат био.И ста смо на крају добили.

ОДГОВОРИТЕ