Звезда се спрема за Фенер по плану

Након што су поново остали усамљени на другом месту "јадранске" табеле, црвено-бели окрећу се наредном изазову - гостовању Фенербахчеу.

Кошарка 02.03.2016 | 17:40
Звезда се спрема за Фенер по плану

Дупла победа "вечитих" ривала над прваком и вицепрваком Хрватске створила је у понедељак нови изглед врха табеле АБА лиге и дала додатни значај последњем колу.

Савладавши Цибону, Звезда је око 20 часова стекла победу више над Цедевитом, а Партизан је ту предност црвено-белих током вечери сачувао и потврдио, "разбивши" састав Вељка Мршића у дупке пуној Хали спортова "Ранко Жеравица".

Не тако давно, пре само седам кола, Цедевита је имала комфорну ситуацију - две победе више од браниоца титуле и бољи скор у међусобним дуелима. Међутим, сада се чини да ће Загрепчани ипак морати у црвено-бели "Пионир" на старту доигравања.

Да би то било и потврђено, биће потребно да тим Дејана Радоњића у последњем колу победи Крку, пред својим навијачима и да тим тријумфом "овери" своју предност домаћег терена.

Ипак, пре те утакмице, Звезда ће посветити сву пажњу путу у Истанбул, на четврти овосезонски дуел са Фенером, коме ће се 4. марта супротставити у истом саставу као и Ефесу и Цибони.

Иако је повреда руке плејмејкера црвено-белих Стефана Јовића у Драженовом дому забринула навијаче, она није компликоване природе и први плејмејкер црвено-белих организоваће игру екипе и у петак, у складу са својим тренутним могућностима.

После 13 и по минута игре у победи над Ефесом, Јовић је у Загребу провео 21 минут на терену и са 13 поена, пет скокова и четири асистенције најавио да ће веома брзо бити у стању да пружа тиму оно што је пружао и пре повреде мишића трбушног зида. Већ у тријумфу над Цибоном био је један од најзначајнијих играча.

Уз њега, екипу су у загребачкој хали ка другом месту водили расположени Квинси Милер, Маик Цирбес, али и Марко Гудурић, који је и после Вршца доказао да се осећа одлично на терену, искористивши прилику од 19 минута у игри да такође забележи двоцифрен учинак од 11 поена.

У таквој ситуацији, уз већи допринос млађих, домаћих играча на "спољним" позицијама, Радоњић је искористио шансу да одмори стартера Таренса Кинзија и да га минутажом од седам минута сачува за оно што долази, па се ни његов наступ у Турској не доводи у питање.

Црвено-бели отпутоваће у Истанбул у четвртак, дан пре утакмице у Улкер спортс арени, која ће почети у петак у 19.30 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар